1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. İngiltere'de 3,5 Yılda 100'den Fazla Camiye Saldırı
İngiltere'de 3,5 Yılda 100'den Fazla Camiye Saldırı

İngiltere'de 3,5 Yılda 100'den Fazla Camiye Saldırı

Birleşik Krallık genelinde 3,5 yıllık süreçte 100'den fazla cami saldırısı gerçekleşti.

21 Kasım 2016 Pazartesi 18:19A+A-

Birleşik Krallık'ta yaklaşık son 3,5 yılda yaşanan islamofobik saldırılarda 100'den fazla cami ve İslami kuruluşun hedef alındığı bildirildi.

Ülkede Müslümanlara yönelik saldırıları izleyen hükümet destekli "Tell Mama" adlı kuruluşun açıkladığı verilere göre, Mayıs 2013-Eylül 2016 döneminde ülke genelindeki 100'den fazla cami ve İslami kuruluş, Müslüman karşıtı saldırıların hedefi oldu.

Açıklamada, söz konusu saldırılarda genellikle, cezai yaptırım gerektiren maddi zarar verme eylemlerinin öne çıktığı kaydedilirken, ayrıca kundaklama, domuz eti içerikli ürünlerin camilere bırakılması, nefret içerikli e-posta gönderilmesi, sözlü saldırı ve aşırıcıların şiddet içeren eylemleri sergilenmesinin öne çıkan saldırı kategorilerini oluşturduğu aktarıldı.

Saldırıların genellikle Müslümanların yoğun yaşadığı yerlerdeki camilere yönelik gerçekleştiği ifade edilen açıklamada, ancak çok fazla Müslüman nüfus bulunmamasına karşın İngiltere'nin güneybatı ve güneydoğu bölgelerinde de bazı islamofobik olayların yaşandığı bildirildi.

Açıklamada ifadelerine yer verilen Tell Mama'nın Direktörü Fiyaz Mugha, saldırılarda kullanılan dil ve eylemlerin, bu kişilerin aşırı sağ gruplarla bağı olduğuna ve saldırganların bu tür grupları desteklediğine işaret ettiğini belirerek, "Veriler, Müslüman karşıtı nefretin, ülkedeki Müslüman toplumların görünür sembolü olan camileri hedef aldığını gösteriyor." dedi.

 

HABERE YORUM KAT