1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hizbullah, Baas'ın Mukaddesatı İçin Savaşıyor
Hizbullah, Baasın Mukaddesatı İçin Savaşıyor

Hizbullah, Baas'ın Mukaddesatı İçin Savaşıyor

Nubul ve Zahra beldelerine yaklaşık 7 bin Hizbullah milisinin geldiğini belirten Anadan, “Hizbullah Suriye’de mukaddes yerler için değil, Baas rejiminin mukaddesatı için savaşıyor” dedi.

31 Mayıs 2013 Cuma 00:14A+A-

Halep’in Nubul ve Zahra beldelerinde son iki gündür Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleriyle Hizbullah milisleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı belirtildi..

Halep’teki silahlı muhalif gruplardan Tevhid Tugayı’nın basın sorumlusu Salih Anadani, yaptığı açıklamada, kimyasal silahlar dahil olmak üzere tüm ağır silahlarla muhaliflere saldıran Esed rejiminin, şimdi de Hizbullah milisleriyle birlikte Halep, Kusayr, Dera’nın Busra Şam bölgesi ile Şam’ın Dareya ve Haresta bölgelerinde yönetim karşıtlarını hedef aldığını söyledi. Halep’in 20 kilometre kuzeyindeki Nubul ve Zahra beldelerine yaklaşık 7 bin Hizbullah milisinin geldiğini belirten Anadani, şöyle devam etti:

“Nubul ve Zahra beldelerinde rejim güçleriyle değil, Hizbullah’la savaşıyoruz. Şiilerin ağırlıkta olduğu söz konusu köyler ağır silahlar dolu. Rejim güçleri, Hizbullah militanlarının desteğiyle, Minniğ askeri havaalanı çevresindeki kuşatmayı kırmak için bu köylerden havaalanı çevresindeki yerleşim yerlerine her gün roket ve havan toplarıyla saldırıyor. Çevrede ekili tarım arazileri yakılıyor.”

Hizbullah’ın Suriye’nin kuzeyinde de muhaliflere karşı bir cephe açtığını dile getiren Anadani, Halep’teki tüm muhalif tugayların Nubul ve Zahra’da bulunan Hizbullah milislerine karşı ortak operasyon düzenlediğini ve iki taraf arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını kaydetti.

Söz konusu beldelerin çevresinin silahlı muhalifler tarafından kuşatıldığını aktaran Anadani, muhaliflerin, köylerde sivil halkın zarar görmemesi için sadece Hizbullah’ın mevzilerini tank, yerli roketler, havan topu ve uçaksavarlarla hedef aldığını kaydetti.

Rejime bağlı güçlerin Halep ile Azez ilçesi arasındaki bir bölgenin kontrolünü sağladığı ve Suriye bayrağı diktiği yönündeki haberleri değerlendiren Anadani, ÖSO birliklerinin bölgedeki Suriye bayrağı yerine istiklal bayrağını tekrar diktiklerini vurguladı.

“Hizbullah Suriye’de mukaddes yerler için değil, Baas rejiminin mukaddesatı için savaşıyor. Hizbullah, Peygamber Efendimiz’in torunlarının türbelerlerini kendi kötü emellerine alet edip, Suriye halkını öldürmesin” diyen Anadani, “Suriye’de Kadir gecesinde camilere bomba atan, ağır silahlarla cami ve minareleri yıkan ve tarihi öneme sahip mekanları yerle bir edenin kim olduğu, internete yüklediğiniz görüntülerden açıkça anlaşılıyor” ifadesini kullandı.

Suriye’deki makam ve türbelerin silahlı muhalifler tarafından da önemsendiğini ve korunduğunu aktaran Anadani, “Şam’daki Seyyide Zeynep ve Seyyide Rukiyye türbeleri rejimin kontrolündeki bölgelerdedir. Biz dinimizin emrettiği yerleri korur ve saygı duyarız. Siyasi çıkarlarımız için bu yerleri istismar etmeyiz” diye konuştu.

Hizbullah’ın Suriye’de, 2006 yılında İsrail ile girdiği savaşta uğradığından daha fazla kayıp verdiğini söyleyen Anadani, “Suriye toprakları Hizbullah’a ve destekçilerine mezar olacak” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum