1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bloomberg: “Türkiye, İsrail'e tüm ticareti durdurdu”
Bloomberg: “Türkiye, İsrail'e tüm ticareti durdurdu”

Bloomberg: “Türkiye, İsrail'e tüm ticareti durdurdu”

ABD merkezli Bloomberg'in haberine göre; Türkiye, katil İsrail ile bütün ticareti durdurarak ambargo uygulama kararı aldı.

02 Mayıs 2024 Perşembe 20:09A+A-

HAKSÖZ-HABER

Katil İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik uyguladığı vahşete tüm dünyada tepkiler sürüyor. Türkiye, İsrail’e yapılan ihracatı ve bu ülkeden yapılan ithalatı tamamen durdurma kararı aldı. Buna göre Türkiye limanlarından işgalci İsrail'e herhangi bir gemi hareket edemeyecek.

Bloomberg'e konuşan iki Türkiyeli yetkiliye göre, Türkiye'nin İsrail ile olan ticari ilişkileri kesildi. İhracat ve ithalat faaliyetleri durduruldu. Bloomberg haberinde “Türk yetkililerin verdiği bilgiye göre İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu. Türk limanlarından İsrail'e herhangi bir gemi hareket edemeyecek.” denildi. Yerel ve uluslararası basında hızla gündem olan Bloomberg kaynaklı habere ilişkin hükümet yetkililerinden henüz bir açıklama gelmedi.

KATİL İSRAİL’İN DIŞİŞLERİ BAKANINDAN AÇIKLAMA

Öte yandan katil İsrail’in Dışişleri Bakanı Israel Katz, Bloomberg haberinden hemen sonra bir açıklama yaptı. Açıklamasında Türkiye’nin kararına tepki gösteren katil rejimin Dışişleri Bakanı Israel Katz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da “diktatör” diye nitelendirdi.

 

54 ÜRÜNE KISITLAMA GELMİŞTİ

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, 2023 yılında Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret hacmi 6,8 milyar doları bulmuştu. Bu rakamın yüzde 76'sını Türkiye'nin İsrail'e yaptığı ihracat oluşturuyordu. Türkiye geçtiğimiz ay İsrail'e yönelik 54 ürün grubunda ihracat kısıtlamaları getirmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı ile geçtiğimiz hafta yaptığı basın toplantısında İsrail ile yoğun ticari ilişkilerin sona erdiğini "O iş bitti" diyerek ifade etmişti.

 

 

HABERE YORUM KAT