1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Sütçü İmam Üniversitesi öğrencilerinden Gazze'ye destek eylemi
Sütçü İmam Üniversitesi öğrencilerinden Gazze'ye destek eylemi

Sütçü İmam Üniversitesi öğrencilerinden Gazze'ye destek eylemi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde Gazze'deki soykırıma karşı yapılan barışçıl eylemler desteklendi.

02 Mayıs 2024 Perşembe 23:09A+A-

KSÜ İnsan Hakları ve Özgür Gençlik Öğrenci Topluluğu öncülüğünde düzenlenen “Gazze’deki Soykırıma Karşı Amerikan Üniversitelerindeki Barışçıl Eylemlere Destek Yürüyüşü ve Basın Açıklaması” programı gerçekleştirildi.

sutcuimamuniveylem-20240502-15.jpg

KSÜ rektörlük kavşağında toplanan katılımcılar pankart, döviz ve sloganlar eşliğinde Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezi'ne doğru yürüdü. Yürüyüş boyunca "Yaşasın küresel intifada" "KSÜ'den Hamas'a direnişe bin selam", "Zalimler için yaşasın cehennem", "Hamas'a selam direnişe devam", "Kahrolsun Amerika, kahrolsun Israil", "Katil İsrail/Abd Filistin'den defol", "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık", "Nehirden denize özgür Filistin", "Kampüste, meydanda intifada her yerde" sloganlar atıldı.

sutcuimamuniveylem-20240502-14.jpg

Sunuculuğunu Doç. Dr. Celal Kurşun'un yaptığı program yürüyüş sonrası Kurşun'un Kudüs Ahdi'ni katılımcılarla birlikte okuması ile devam etti. İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği katliamlara karşı dünyada vicdanlı insanların, öğrencilerin, akademisyenlerin tepkileri hakkında bilgi verdi.

sutcuimamuniveylem-20240502-13.jpg

Programda İnsan Hakları ve Özgür Gençlik Öğrenci Topluluğu  başkanı Edanur Yokuş, Akademi İlahiyat Öğrenci Topluluğu başkanı Ayşenur Kaba ve Yeniler Öğrenci Topluluğu başkanı Mehmet Ölmez birer konuşma yaptılar.

sutcuimamuniveylem-20240502-12.jpg

Topluluk başkanlarının konuşmalarından sonra Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, batılı devletlerin Filistin'de yaşanan soykırım karşısındaki ikiyüzlülüğüne değindi. Dünyanın gözü önünde yaşanan vahşete kayıtsız kalınamayacağını ifade eden Bakan, dünya devletlerine ve vicdanlı insanlara bu zulme sessiz kalınmaması çağrısında bulundu.

sutcuimamuniveylem-20240502-09.jpg

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr.  Hafize Öksüz, İsrail'in Gazze'de katlettiği kadınlar ve çocuklar için ayağa kalkan Avrupa ve Amerika'daki üniversitelerin öğrencilerine ve akademisyenlerine yapılan müdahalelerin kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Avrupa'da ve Amerika'da yapılan barışçıl eylemleri takdir eden Öksüz, konuşmasını Özgür Kudüs, Özgür Filistin diye haykırarak bitirdi.

sutcuimamuniveylem-20240502-01.jpg

Program Doç. Dr. Mustafa Genç tarafından yapılan dua ile sona erdi.

Program sonrası katılımcılar, Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezi'nde İnsan Hakları ve Özgür Gençlik Öğrenci Topluluğu tarafından hazırlanan, İsrail'in Filistin'deki katliamlarının kronolojik olarak sıralandığı fotoğraf sergisini ziyaret etti.

sutcuimamuniveylem-20240502-02.jpg

sutcuimamuniveylem-20240502-03.jpg

sutcuimamuniveylem-20240502-04.jpg

sutcuimamuniveylem-20240502-05.jpg

sutcuimamuniveylem-20240502-06.jpg

sutcuimamuniveylem-20240502-07.jpg

sutcuimamuniveylem-20240502-08.jpg

sutcuimamuniveylem-20240502-10.jpg

sutcuimamuniveylem-20240502-11.jpg

İnsan Hakları ve Özgür Gençlik Öğrenci Topluluğu başkanı Edanur Yokuş'un okuduğu basın açıklamasının tam metni:

"Sayın rektörüm, saygıdeğer hocalarım ve kıymetli arkadaşlar. Ben İnsan Hakları ve Özgür Gençlik Öğrenci Topluluğu başkanı Edanur Yokuş. Öncelikle Gazze yürüyüşümüze verdiğiniz desteklerden ötürü hepinize teşekkür ederim. Bizler Gazze'yi, Doğu Türkistan'ı, Suriye'yi ve zulüm gören tüm halkları kalbimizde bir yara olarak taşıyoruz. İstiyoruz ki dünyadaki bu haksız düzen artık bitsin. Dünyanın her yerinde bu haksız düzeni bizim gibi bitirmek isteyen nice sesler olduğunu da biliyoruz. Ben Kahramanmaraş  Sütçü İmam Üniversitesinde okuyan bir öğrenciyim. Bir haftadır Columbia ve Teksas Üniversitesinde Gazze eylemi yapan öğrenciler gibi.. Bu üniversitelerle birlikte dünyanın birçok yerinde bulunan üniversite öğrencileri Gazze için ateşkes eylemleri yapıyorlar.  Hem de üniversitelerinin baskısına rağmen. Orta Doğu sizi ilgilendirmiyor sözlerini duymalarına ve hatta Gelecekleri ile ilgili tehdit edilmelerine rağmen. Gazze'nin tüm direnişini, imrendiğimiz o mücadelesini destekliyorlar. Bebekler ölmesin, kadınlar, yaşlılar toplu mezarlara gömülmesin diye.  Bizler  ise burada elimizden geldiğince Gazze'ye bir umut olmaya çalışıyoruz. Bu eylemcilerin işittikleri gibi bir çok şey işitiyoruz, yargılanıyoruz.  Çünkü onlarla ortak bir yanımız var: o da haksızlıklara karşı durabilmek. Bu öğrencilerin Çoğu Müslüman değil. Hatta belki birçoğu İslam hakkında pek bir şey bilmiyor. Ama biliyorlar ki Gazze de izzetli bir duruş var ve orada bir soykırım yaşanıyor.

Aynı bizim gibi ölen çocukların acısını yüreklerinde hissedebiliyorlar. Çünkü insan olmak yüreğinde amalarla, ancaklarla değil her şeye ve herkese rağmen insanlığın sesini duyurabilmektir.  Bu yüzden zulme dur diyoruz! Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğrencileri ve İnsan Hakları Özgür Gençlik Öğrenci Topluluğu olarak Gazze ye destek veren tüm üniversite öğrencilerini destekliyoruz. Verdikleri bu aziz mücadeleden dolayı onları tebrik ediyoruz. Dünyaya da bizim sesimizi kısamayacağını söylüyor,  tüm devletlerin artık bu zulmü durdurmaları için harekete geçmelerini istiyoruz. Dünyanın her yerinden zulüm fışkırıyorken amacımızın yalnızca adil şahitlik yapmak olduğunu haykırıyoruz..

Bugün buraya gelerek en başta Filistin'deki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Onların yüreğine cesaret olmaya çalışıyor, yalnız olmadıklarını söylemek istiyoruz. Sanıyorlar ki Gazzeli kardeşlerimiz bizi duymuyor. Hayır bilakis duyuyorlar. Gazze’deki savaşta bulunan Hamed Amerika’daki öğrenci gruplarının yaptığı eylemlere teşekkür etmek için çadırlarına teşekkür mesajı yazdı. Peki bunu bilen bizler durabilir miyiz sanıyorsunuz? Aslında Türkiye vatandaşı olan ama okumak için gittiği Gazze de yaşayan Raziye Salhiya 7 Ekim’deki savaşın içinde kaldı. 5 ay boyunca tüm soykırımı gördü. Türkiye’ye dönebildi evet ama bize şöyle seslendi: Boykot yapın, dua edin ve sesimizi duyurun.

İşte biz bu şahitliğe layık olabilmek amacıyla birçok faaliyetler gerçekleştirmeye çalışıyoruz. İnsan Hakları ve Özgür Gençlik Öğrenci Topluluğu olarak bizler sağ tarafınızda gördüğünüz Gazze sergisini bu amaçla resmettik. Ve bu sergide 7 Ekimden bu yana yaşanılanları kronolojik sırayla anlattık. Sergimizi gezdiğiniz zaman Siyonist İsrail işgal devletinin nasıl bir katliam gerçekleştirdiğini tekrar tekrar göreceksiniz.

Yine de Gazze'liler direnişlerini bir an olsun bırakmıyor. İnanıyoruz ki bu mücadele günün birinde zaferle sonuçlanacak... Mazlum halklar hakkını elbet bir gün geri alacak!"

HABERE YORUM KAT

3 Yorum