1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Boğaziçili öğrencilerden Filistin için eylem yapan ABD'li öğrencilere destek
Boğaziçili öğrencilerden Filistin için eylem yapan ABD'li öğrencilere destek

Boğaziçili öğrencilerden Filistin için eylem yapan ABD'li öğrencilere destek

Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü (BİSAK), İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki göstermek için ABD'de Filistin dayanışma gösterisi düzenleyen öğrencilere destek verdi.

02 Mayıs 2024 Perşembe 21:54A+A-

Boğaziçi Üniversitesinin Güney Meydanı'nda toplanan grup, ellerinde Türkçe, İngilizce ve Arapça yazılı dövizlerle Filistin bayrağının renklerinin olduğu balonlar taşıdı. Kur'an-ı Kerim okunarak başlanan etkinlikte Türkçe, İngilizce ve Arapça bildiri okundu.

bogazici-20240502-02.jpg

Bildiriyi okuyan öğrencilerden Mustafa Ocak, Filistin'de işgalci İsrail'in senelerdir gerçekleştirdiği zulmün, 7 Ekim 2023'ten beri dünya kamuoyunun tepkilerine rağmen artarak devam ettiğini söyledi.

İşgalci İsrail'in 35 binden fazla insanı vahşice katlettiğini ifade eden Ocak, "İsrail, güvenli bölge olarak isimlendirdiği ve 1,5 milyondan fazla insanın mecburi olarak göç ettiği Refah bölgesine, ABD desteği ile yeni bir katliam planlamaktadır." dedi.

bogazici-20240502-03.jpg

Ocak, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri olarak Filistin halkının yanında olduklarını belirterek, "Bugün de burada, ABD’de, siyonist rejimin zulmüne gösterdikleri tepki sebebiyle şiddete maruz kalan öğrenci ve akademisyenlere desteğimizi göstermek için toplandık. Yaşanan soykırıma ve soykırımın destekçilerine karşı protestolarında öğrenci ve akademisyenlerin yanındayız. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri olarak, bu insani ve vicdani başkaldırıya biz de katılıyoruz. Filistin'in izzetli halkına karşı işlenen insanlık suçunun bir an önce son bulmasını ve siyonist zalimlerin cezalandırılmasını yüce Allah’tan diliyoruz." diye konuştu.

bogazici-20240502-04.jpg

Bildirinin ardından üniversiteden bir akademisyen de konuşma yaptı. Öğretim üyesi İbrahim Çağrı Kurt yaptığı konuşmada Gazze halkının ortaya koyduğu direnişle özgürlüğün mahiyetini tüm dünyaya hatırlattığını belirtti.

75 yıldır hukuksuz bir işgal altında ikinci sınıf vatandaş muamelesi gören kardeşlerimiz, yaklaşık iki asırlık benzer bir tarihin parçasıdır. Bizim mücadelemiz, sonucundan mesul olmadığımız ve nefes aldığımız müddetçe süreçten mesul olduğumuz, uzun soluklu bir mücadeledir. Mazlumların ve zayıfların koruyucusu Alemlerin Rabbi Allah'ın ve İslam'ın bize ihtiyacı yoktur. Fakat bizim, Allah'a ve İslam'a ihtiyacımız vardır. Her kim, zalimlerin karşısında hak ve adaletten tavır takınırsa, o kazanacaktır. Kaybediyor gibi gözükse de yine o kazanacaktır. Rasulullah'ın dediği gibi. Müslümanın haline şaşarım. Başına bir güzellik gelince Allah'a hamd eder ve kazanır. Başına bir musibet gelince sabreder ve yine kazanır. Bizler yenilmez olanlarız. Dolayısıyla, sonuç odaklı olmayın. Ömürlerimizde hiçbir şey değişmese bile, bundan seneler sonra, çocuklarımız ve torunlarımız bize, bu katliamlar karşısında ne yaptığımızı sorduğunda alnımız ak olabilmeliyiz. 

Belki de, tüm dünya işgal altındadır ve yalnızca Gazze özgürdür."

Açıklamaların ardından İsrail'in saldırılarında ölen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılan gruptakiler dua etti.

bogazici-20240502-05.jpg

Etkinlikte basın açıklamasının yapıldığı meydandaki çimlerin Filistin bayrağı rengindeki küçük bayraklarla donatıldı.

HABERE YORUM KAT