1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Ticaret Bakanlığı Türkiye'nin İsrail ile tüm ticari operasyonları durdurduğunu duyurdu
Ticaret Bakanlığı Türkiye'nin İsrail ile tüm ticari operasyonları durdurduğunu duyurdu

Ticaret Bakanlığı Türkiye'nin İsrail ile tüm ticari operasyonları durdurduğunu duyurdu

- Resmi açıklamada Türkiye'nin, bugüne kadar olduğu gibi, Filistinlilerin haklı davasını desteklemeye devam edeceği ifade edildi.

02 Mayıs 2024 Perşembe 23:27A+A-

HAKSÖZ-HABER

Türkiye, siyonist çetenin Filistin'de yaptığı katliamlara karşı, ikinci aşama ticari tedbirler kapsamında İsrail ile tüm ticaretin durdurulduğunu duyurdu.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Nisan ayında ilk aşamada 54 ürün grubunun İsrail'e ihracatının engellendiği hatırlatılarak, bu adıma rağmen katliamlara ara vermeyen İsrail ile tüm ihracat ve ithalat operasyonlarının durdurduğu kaydedildi.

Yapılan açıklamada siyonist çetenin 15 bini çocuk olmak üzere 35 bin Filistinliyi 7 Ekim'den bu yana katlettiği ve 78 bin Filistinlinin ise yaralandığını vurgulandı.

Türkiye'nin "kalıcı ateşkes" ile "iki devletli çözüm" için diplomatik tüm girişimleri yaptığı ifade edilen açıklamada İsrail'in ise bölgeye giden yardımları dahi engellediği anlatıldı.

Ticaret yasağının İsrail'in Gazze’ye kesintisiz ve yeterli miktarda insani yardım akışına izin verinceye kadar uygulanacağı açıklanırken, işgal altında yaşamak zorunda kalan Filistinlilerin bu kısıtlamalardan etkilenmemesi için Ticaret Bakanlığı ile Filistin Milli Ekonomi Bakanlığı arasında gerekli çalışmaların koordine edildiği bildirildi.

Açıklamada "Türkiye Cumhuriyeti devleti bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Filistinli kardeşlerimizin haklı davasını desteklemeye devam edecektir." ifadelerine yer verildi.

Türkiye'de uzun süredir yapılan eylem ve yürüyüşlerde Türkiye'nin İsrail ile yaptığı ticareti durdurması talep ediliyordu.

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum