1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Bitlis Eren Üniversitesi'nde Gazze için kampüs intifadası başlatıldı
Bitlis Eren Üniversitesi'nde Gazze için kampüs intifadası başlatıldı

Bitlis Eren Üniversitesi'nde Gazze için kampüs intifadası başlatıldı

"Gazze için kampüsler ayağa!" kapsamında Bitlis Eren Üniversitesi kampüsünde oturma eylemi yapıldı.

02 Mayıs 2024 Perşembe 21:34A+A-

Siyonist işgal çetesinin Gazze’deki soykırım ve katliamlarına karşı dünyanın birçok yerinde protesto ve eylemler devam ederken, Bitlis Eren Üniversitesi'nde de oturma eylemleri başladı.

Bitlis Eren Üniversitesi kampüsünde sağanak yağışlara rağmen İHH öncülüğünde oturma eylemi ve basın açıklaması yapıldı.

erenuniversitesi-20240502-01.jpg

Memduh Eren Camii'nde öğle namazından sonra toplanan öğrenciler, yürüyüş yaptı. Kampüs içerisinde bulunan saat kulesinin önünde toplanan kalabalık basın açıklaması düzenleyerek, oturma eylemi için çadır açtı.

Basın açıklamasını okuyan İHH üniversite kulüp sorumlusu Muhammed Beyazalma, 7 Ekim'den bu yana insanlık tarihinin en vahşi katliamlardan birinin yaşandığını belirtti.

erenuniversitesi-20240502-02.jpg

Beyazlama, "7 Ekim 'Aksa Tufanı' sonrasında gelişen olaylar, insanlık tarihinin en vahşi katliamlarından birinin yanında yine insanlık tarihinin en şerefli ve sebatkâr direnişlerinden birini tüm dünyanın gözleri önüne serdi. Tarihteki tüm önemli dönüm noktalarında olduğu gibi bugün de Gazze'de süregelen katliam ve direniş, doğruyu yanlıştan, haklıyı zalimden, izzeti zilletten ayırt eden bir Furkan olarak karşımızda duruyor. Esfeli Safilini zorlayan siyonistler, Filistin'de sadece bir halkı değil, aynı zamanda insani tüm ilke ve değerleri sistematik bir şekilde katlediyor. Batılı devletler ise, bu katliama göz yummanın da ötesinde israil'i açıktan desteklemekten çekinmiyor. Katil devleti soykırım silahlarıyla teçhiz eden ABD, Gazze'deki mezalimin bizatihi faili konumunda olmayı sürdürüyor." dedi.

erenuniversitesi-20240502-03.jpg

İşgalci ABD'nin, işgalci siyonist çeteyi desteklediğini belirten Beyazalma, "Emperyalist ABD, Gazzeli mücahitlerin zillete uğrattığı siyonistleri koruyup kollarken, son günlerde ABD'nin çeşitli eyaletlerindeki üniversitelerde siyonizm karşıtı gösterilerin yoğunlaştığına şahitlik ediyoruz. Harvard'dan Yale'e, California'dan Texas'a kadar Amerika'nın önde gelen 25'e yakın üniversitesinde devam eden destek eylemlerinde bir taraftan siyonist vahşet lanetlenirken, diğer taraftan Amerika'nın israil'e verdiği destek protesto ediliyor. Kampüslere adeta Filistin kampları kuran öğrencilere akademisyenler de destek veriyor. Gazze'de yakılan direniş meşalesinin aydınlığında dünya, zulmün membağı ABD'de zalim yöneticilerine hakkı çekinmeden haykıran binlerce vicdan sahibine şahitlik ediyor." dedi.

erenuniversitesi-20240502-04.jpg

Beyazlama, "Bizler üniversite öğrencileri olarak, Columbia Üniversitesi'nde başlayarak Amerika'da dalga dalga yayılan Filistin eylemlerine Türkiye'den selam gönderiyoruz. Onlar yaptıkları eylemlerle katil Netenyahu'yu rahatsız ettiler. Üniversitelerinin siyonizm yanlısı tutumuna, polislerin şiddetine rağmen onurlu Filistin direnişine destek verdiler ve vermeye de devam ediyorlar. Yakın tarihin en örgütlü kötülüğü olan siyonizmle mücadele sathının daha da genişlemesi için elimizden ne geliyorsa açık yüreklilikle yapmalıyız. Dünyanın tüm vicdanlı halklarını adalet ve iyilikte buluşmaya, zalimlerin zulmünü suratlarına haykırmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

Eylem öğretim görevlisi Muhammed Zahid Kuldan tarafından okunan dua ile son buldu.

erenuniversitesi-20240502-05.jpg

Öğrenciler oturma eylemini 10 gün boyunca Bitlis Eren Üniversitesi Kampüsü'nde, 11.00-16.00 saatleri arasında sürdürecek. (İLKHA)

erenuniversitesi-20240502-06.jpg

HABERE YORUM KAT