1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Taha Ovacı'ya en iyi belgesel ödülü
Taha Ovacı'ya en iyi belgesel ödülü

Taha Ovacı'ya en iyi belgesel ödülü

Taha Ovacı’nın yönetmenliğinde çekilen Yeni Baştan belgeseli Alemlere Rahmet Kısa Film Festivali’nde En İyi Belgesel Film ödülünü kazandı.

10 Aralık 2020 Perşembe 15:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Yeni Baştan belgeseli Suriye’den Türkiye iltica etmek durumunda kalan mülteci kadınların hikayesine odaklanıyor. Türkiye’de 18 yaşın üstünde 900 binden fazla Suriyeli mülteci kadın bulunuyor. Memleketlerini, ailelerini, evlerini terk etmek zorunda kalan bu kadınlar hayatlarına ‘yeni baştan’ başlamak zorunda kalıyorlar.

Savaştan kaçarak sığındıkları yeni yurtlarında ayrımcılık başta olmak üzere çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalan mültecilerin içinde kadınların durumu ise daha ağır şartları barındırıyor. Yeni Baştan belgeseli bu bağlamda Suriye’den Türkiye’ye hicret eden 4 kadın mülteciyle yapılan mülakatlardan oluşuyor.

Belgeselin içeriğinin röportajlardan oluşuyor olması ise sinematografik hassasiyetlerin göz ardı edildiği anlamına gelmiyor. Yeni Baştan isimli belgesel için söylenebilecek en önemli hususlardan birisi de burada yatmakta. Mevzu bahis edindiği ve farkındalık oluşturmaya çalıştığı konunun önemi yanında sinema sanatının inceliklerini de başarılı bir şekilde kullanan bir yapım ile karşı karşıyayız. Bu noktada en büyük takdiri belgesel filmin yönetmeni Taha Ovacı hak ediyor.

6. Alemlere Rahmet Kısa Film Festivali de yapılan bu işin kıymetini görmüş olacak ki Yeni Baştan belgeselini “Ulusal Bölüm En İyi Belgesel Ödülü” ile ödüllendirdi. Yönetmen Taha Ovacı’ya takdim edilen ödül, belgeselin hakkını teslim etmek adına önemli bir işlev görüyor. Bunun ötesinde yapılması gereken ise Yeni Baştan belgeselinin dert edindiği konuyu gündemleştirmek ve sorunun çözümüne katkı sağlayacak işlere destek olmaktır.

Bu işe belgeseli izleyerek başlayabilirsiniz:

HABERE YORUM KAT

6 Yorum