1. HABERLER

  2. ÇEVİRİ

  3. Ukrayna Müftüsü Rus işgaline karşı mücadele çağrısı yaptı
Ukrayna Müftüsü Rus işgaline karşı mücadele çağrısı yaptı

Ukrayna Müftüsü Rus işgaline karşı mücadele çağrısı yaptı

Ukrayna Müslümanlarının bağlı bulunduğu kuruluşun müftüsü Şeyh Said İsmagilov, ülkedeki Müslümanları Rus işgaline karşı mücadeleye yardım etmeye çağırdı.

26 Şubat 2022 Cumartesi 18:02A+A-

Fatih Demir-HAKSÖZ HABER

Ukrayna Müslümanlarının Dini İdaresi kendilerine gelen “Savaşa girelim mi?” sorularına yanıt vererek, Ukrayna ve çevresinde bulunan Müslümanları Rus işgaline karşı savaşmaya çağırdı.

Müftü Şeyh Said İsmagilov yayınladığı fetvada, "Selamu aleyküm, sevgili Ukraynalılar! Değerli erkek ve kız kardeşlerim!

Bu zor zamanda hepinizi Ukrayna'yı, Rus silahlı saldırganlığına karşı savunmaya çağırıyorum. Asker olabilecekleriniz, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Ulusal Muhafızlar ve bölgesel savunma taburlarının saflarına katılabilir. Asker olamayanlar ise gönüllü olarak cephe gerisinde orduya yardımcı olabilir. Sadece birlikte olursak Rus saldırganlığını püskürtebilecek ve işgal altındaki Kırım ve Donbass topraklarını özgürleştirebileceğiz. Birlik olur ve ortak çaba gösterirsek güçlü, özgür ve müreffeh bir Ukrayna'ya giden yolu oluşturabiliriz.” dedi.

Hadis-i Şerif’ten aktarımda bulunan İsmagilov, "Bir adam, peygamberimiz Hz.Muhammed'e (s.a.v.) geldi ve “Bana ait olanı zorla almak için biri silahla gelirse ben ne yapayım?’ diye sordu!" Peygamberimiz adama, ‘Müslüman'ın canının, onurunun ve malının dokunulmaz olduğunu hatırlattı’ diye belirten Şeyh İsmagilov, Allah'ın yardımıyla zafere inandığını ifade etti.

İsmagilov’un fetvası, Ukrayna’daki haber kuruluşlarında olumlu karşılandı. Masum insanların canlarının ehemmiyetine dikkat çeken, Şeyh İsmagilov, Müslümanları, Ukrayna devletini ve bağımsızlığını savunmaya çağırdı.

Şeyh Said İsmagilov,"Yüce Allah'ın yardımıyla kazanacağız! Hak ve adalet yanımızda! Yüce Allah Ukrayna'ya ve tüm Ukrayna halkına merhamet etsin!" ifadelerini kullandı.

Kaynak: FrontNews

HABERE YORUM KAT