1. HABERLER

  2. ÇEVİRİ

  3. Türkiye, sınır ötesi bir operasyonun hazırlığına devam ediyor
Türkiye, sınır ötesi bir operasyonun hazırlığına devam ediyor

Türkiye, sınır ötesi bir operasyonun hazırlığına devam ediyor

Türkiye destekli muhalif gruplar yakın bir harekât öncesinde hazırlıklarını sürdürmeye devam ediyor. Türkiye ise askeri takviyesini kuzeydoğu Suriye'deki PKK/YPG unsurlarının olduğu bölgelere aktarıyor.

02 Kasım 2021 Salı 15:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye ordusu, kuzeydoğu Suriye'de bulunan ve Suriye muhalefeti tarafından kontrol edilen bölgelere askeri takviye göndermeye devam ediyor.

Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu’na bağlı gruplar da tetikte bekliyor. Bölgeden aktarımda bulunan Al-Monitor muhabiri Halid Hateb, “ÖSO ile Türk ordusu liderleri arasında Kürt güçlerine karşı başlatabilecekleri olası askeri operasyonu koordine etmek için toplantılar yapılıyor.” aktarımında bulundu.

Türkiye gazetesi de 25 Ekim tarihinde, Suriye'de daha önce Türkiye’nin askeri operasyonlarına (Fırat Kalkanı Harekatı, Barış Pınarı Harekatı ve Zeytin Dalı Harekatı) katılan ÖSO'ya bağlı Suriye Ulusal Ordusu'nun birçok liderinin Ankara'ya çağrıldığını yazmıştı.

Türkiye gazetesine göre Suriye'nin kuzeydoğusunda bir askeri operasyon planlanıyor. Gazeteye göre, operasyon iki ana eksende yürütülecek olup yaklaşık 35 bin savaşçının katılımıyla gerçekleştirilecek.

Kürdistan İşçi Partisi (PKK) ve Halk Savunma Birlikleri'nin (YPG) elindeki Tel Rıfat, Menbiç, Ayn İsa gibi bölgelerde gerçekleştirilecek operasyonda, kritik noktalara eğitimli ÖSO askerlerinin konuşlandırılacağı belirtiliyor. Irak ve Suriye'de görev yapmış Türk komandoları tarafından desteklenecekleri aktarılmıştı.

Bir ÖSO komutanı da kimliğinin açıklanmaması kaydıyla Al-Monitor'a şunları söyledi: “ÖSO liderleri ile Türk askeri yetkilileri arasında gerçekten de periyodik olarak YPG liderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) karşı savaşa hazırlanmak için yoğun görüşmeler yapılıyor. Ancak bu görüşmeler Türkiye'nin başkenti Ankara'da veya Türkiye toprakları içinde değil, kuzey Suriye'deki ÖSO kontrolündeki bölgelerde, özellikle Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerinde gerçekleşti.”

Yetkili askeri tahkimatın arttırıldığını belirterek, “ÖSO grupları askeri taburlarının hazırlığını artırdı. Rakka vilayetinin kuzeyindeki SDG ile temas hatlarına ve Haseke kırsalındaki Tel Tamr kasabası yakınlarındaki arazilere daha fazla askeri takviye gönderildi. Tank, roketatar ve çeşitli silahların bulunduğu Türkiye ordusuna bağlı askeri konvoylar da bölgeye girmeye devam ediyor." ifadelerini kullandı.

ÖSO komutanı Yüzbaşı Abdülselam Abdül Rezzak da Al-Monitor'a şunları söyledi: “Tel Rıfat ve Kobani bölgeleri ÖSO ve Türkiye için stratejik bir hedef oluşturuyor ve savaşın onlara yönelik olması muhtemel.”

Kaynak: Al Monitor

HABERE YORUM KAT

6 Yorum