1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Timaş Yayınlarından Büyük Ayıp!
Timaş Yayınlarından Büyük Ayıp!

Timaş Yayınlarından Büyük Ayıp!

4 yıl önce Boğaziçi Üniversitesi’nde yaptığı konuşmanın Siyonist bir gazeteci tarafından servis edilmesinin ardından Kemalist mahfillerce linçe tabii tutulan Hamza A. Tzortzis’in yayıncısı TİMAŞ yaptığı açıklama ile linçe boyun eğdi.

29 Nisan 2019 Pazartesi 18:10A+A-

HAKSÖZ-HABER

Düşünce özgürlüğü kategorisinde değerlendirilecek üstelik de her Müslüman'ın kabul edeceği hakikatleri dile getiren Hamza A. Tzortzis'in konuşmasına yönelik Kemalist cenahtaki vaveyla Timaş yayınlarını harekete geçirmiş durumda.

Gölgesinden korkmanın tipik örneğini gösteren Timaş yayınları Hamza A. Tzortzis'in kitabını basmamaya karar verdiğini basın açıklamasıyla duyurdu.

TİMAŞ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Tzortzis’in konuşmasından yeni haberdar olduklarını belirterek Tzortzis’in “Hakikatin İzinde: Din Bilim Ateizm” isimli kitabın yayımını durdurduklarını ilan ettiler. Timaş’ın iptale gerekçe olarak evrensel insan haklarından da bahsetmesi ise açıklamanın şaşırtan kısmıydı.

Ne diyelim? Sevinin Kemalistler, Timaş Yayınlarından artık gönül rahatlığıyla kitap alabilirsiniz!

*

Timaş'ın açıklaması:

timas.jpg

Ne Olmuştu?

Yunan asıllı ve İngiltere’de ikamet eden bir akademisyen olan Hamza Andreas Tzortzis, İslam’la şereflendikten sonra birçok kitap yazmış ve davetçi kimliğiyle Türkiye’de de tanınan bir şahsiyete dönüşmüştü. “Hakikatin İzinde / Din, Bilim ve Ateizm” kitabı Timaş tarafından Türkçeye çevrilmiş ve yayın aşamasındaydı.

Kitabının Türkçeye çevrilmesini içine sindirmeyen Kemalistler Hamza Andreas Tzortzis’in bundan 5 yıl önce Boğaziçi İslam Araştırmalar Topluluğu (BİSAK) tarafından Boğaziçi Üniversitesi’nde verdiği bir konferansı gündeme getirerek kara propaganda faaliyeti yürütmüştü. Türkiye’de yayınlanan Şalom gazetesinin genel yayın yönetmeni ve başyazarı İvo Molinas tarafından atılan bir twetle “Bu konuşmayı yapan kimdir?” diye kışkırtıcı bir soru sorulmuş ve Hamza Andreas Tzortzis hedef haline getirilmişti. Kemalistlerin bu tepkisi karşısında aciz davranan Timaş bahse konu videoya atıfla Hamza A. Tzortzis'in kitabının yayınını durdurduklarını ilan etti.

Konuyla ilgili daha önceki haberimizi >>>

*

Ekin Yayınları’ndan Tzortzis’e Destek

Öte yandan Ekin Yayınları, Tzortis’e yönelik linç kampanyasının kitabının yayımının durdurulmasına kadar varması üzerine bir açıklama yaparak yazar ile dayanışma içirişinde olduklarını belirtti.

“Hamza A. T.'e yönelik linç girişimi kitabının yayımının durdurulmasına kadar varması düşünce özgürlüğüne & insan haklarına vurulmuş ağır bir darbedir. Ekin Yayınları olarak özgür düşünceyi boğmak isteyen bu lince karşı @HATzortzis ile dayanışma içinde olduğumuzu ilan ediyoruz.”

 

 

HABERE YORUM KAT

21 Yorum