1. YAZARLAR

  2. Özgür-Der

  3. Tutsaklığın Yıldönümünde ‘Kardeşlerimize Özgürlük’ Eylemi

Tutsaklığın Yıldönümünde ‘Kardeşlerimize Özgürlük’ Eylemi

Temmuz 2007A+A-

1 Haziran'da Irak'taki tutsaklıklarının 1. yılını dolduran kardeşlerimiz Metin Demir, Mustafa Eğilli ve Hasip Yokuş'un serbest bırakılması çağrısını yinelemek için tutsaklığın yıldönümünde bir araya gelen Özgür-Der mensupları kardeşlerimiz için özgürlük istedi. Sirkeci Postanesi'nde gerçekleşen eylemde Irak KDP Ankara Temsilciliği ve T.C. Dışişleri Bakanlığı'na mektup gönderilerek bir an önce hukuksuzluğa ve zulme son verilmesi istendi.

Metin, Mustafa ve Hasip kardeşlerimizin fotoğrafların in yer aldığı bir pankart açan Özgür-Der mensupları ellerinde "Hukuksuzluğa Son; Kardeşlerimize Özgürlük!", "Kardeşlerimiz Tutsak; İnsani Diyalog Kaçınılmaz!" yazılı dövizler taşıdılar. Özgür-Der Genel Başkanı Hülya Şekerci hukuksuzluğun boyutlarına ve yapılan tüm girişimlerin sonuçsuz kaldığına değinerek; muhtıracı Genelkurmay Başkanı'nın son açıklamasının kaygı verici olduğunu söyledi ve savaş tamtamlarının değil, insani diyalogun kurulmasını istediklerini belirtti. Katılımcıların sınır ötesi operasyon hazırlıklarını protesto mahiyetinde "Savaş Değil, İnsani Diyalog!" şeklinde slogan atmaları dikkat çekti.

Eyleme destek veren Norveçli gazeteci Lars Akerhaug da. yaptığı konuşmada ABD'nin Irak'a getirdiği özgürlük ve demokrasinin gerçekte işgal, vahşet, kaos ve kargaşadan başka bir şey olmadığım vurgulayarak ABD'nin derhal Irak'tan def edilmesi gerektiğini belirtti.

"Rabbimize tevekkül ediyoruz"

Eyleme oğlu Emir'le birlikte katılan Mustafa Eğilli'nin eşi Emine Eğilli de tutsak kardeşlerimizin ailelerinin yaşadığı manevi problemlere değindi. Hukuksuzluğun hiçbir izahatının olmadığını söyleyen Eğilli, "Dimdik ayaktayız ve onlar için sürekli dua ediyoruz ve Allah'a tevekkül ediyoruz." dedi.

Eylem boyunca topluluk tarafından "Zorbalığa Hayır, Gözaltına Son!". "Savaş Değil, İnsani Diyalog!", "Hukuk. Adalet, Özgürlük!", "Bijî Azadî Bimre Faşîstî!", "Kardeşlerimiz Serbest Bırakılsın!" sloganları atıldı. Eylem, Allah'ın bizleri bir an önce kardeşlerimize kavuşturması temennisini içeren bîr duayla sona erdi.

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR