1. YAZARLAR

  2. Haksöz

  3. Şikaki’nin Şehadet Yıldönümünde İslami Cihad’dan Şehadet Eylemi

Şikaki’nin Şehadet Yıldönümünde İslami Cihad’dan Şehadet Eylemi

Kasım 2005A+A-

İslami Cihad, Filistin'in kahraman evladı, aziz İslam şehidi Fethi Şikaki'yi şehadetinin yıldönümünde adına yakışır biçimde andı.

İslami Cihad Hareketi'nin aziz lideri Fethi Şikaki tam on yıl önce 26 Ekim 1995'te Malta'da şehid edilmişti. Siyonistler Şikaki'nin şehid edilmesiyle İslami Cihad'a ölümcül bir darbe indirdiklerini düşündüler. Ama Cihad sarsılmadı, zayıflamadı bilakis Siyonistlere karşı sürdürdüğü mücadeleyi daha da yoğunlaştırarak sürdürdü.

Nitekim hareket bu on yıllık süreçte Siyonistlere ağır darbeler indirdi. Ve şehidler vermeye de devam etti. İşte 24 Ekim Pazartesi günü Batı Yaka'da hareketin silahlı biriminin liderlerinden Luay Saadi de İsrail askerlerince şehid edilen mücahitler kervanına katıldı.

Ve İslami Cihad hareketi büyük lideri şehid Şikaki'nin şehadet yıldönümünde Luay Saadi'nin intikamını almak üzere kahramanca bir istişhadi eylem gerçekleştirdi. 1948'de işgal edilen Filistin topraklarındaki Hadera kenti merkezinde otobüs durağı yakınındaki kalabalık bir alışveriş merkezinde gerçekleştirilen istişhadi eylem sonucunda İsrail polisinin açıklamasına göre 4 İsrailli ölürken, 30'dan fazlası da yaralandı.

Bu arada İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahme-dinecad yaptığı bir konuşmayla bütünüyle illegal bir kurgu olan Yahudi devletinin haritadan silinmesi gerektiğini söyledi. İsrail'i tanıyan İslam ülkeleri liderlerinin İslam dünyasının yenilgisine ve teslimiyetine zemin hazırladığını söyleyen Mahmud Ahmedinecad, bu liderlere İslam ümmetinin öfke ateşinde yanacakları uyarısında da bulundu.

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR