1. YAZARLAR

  2. Haksöz

  3. Mahkemeler

Mahkemeler

Mayıs 1997A+A-

Siyonist David Levi'nin Türkiye'ye Gelişine İki Ayrı Protesto ve İki Ayrı Gözaltı

İsrail Dışişleri Bakanı David Levi'nin Türkiye'ye gelişini protesto amacı ile bir basın toplantısı düzenleyen dergimiz yazarlarından Rıdvan Kaya ve Burhan Kavuncu, basın toplantısında sarfedilen suç taşıyan(!) bazı sözler dolayısıyla 9 Nisan günü gözaltına alındılar. Önce İstanbul DGM'ye çıkarılan her iki yazar görevsizlik kararı verilmesi dolayısı ile Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığına gönderildiler. 10 Nisan günü Nöbetçi Savcı'ya çıkan her iki arkadaşımız da tutuksuz yargılanmak üzere salıverildiler.

Öte yandan 7 Nisan günü İstanbul Üniversitesi binası önünde yine İsrail Dışişleri Bakanı'nın Türkiye'ye gelişini protesto eden 26 Üniversite öğrencisi izinsiz yürüyüş ve gösteri yapmaktan gözaltına alındılar. 8 Nisan günü İstanbul 14. Asliye Ceza mahkemesine çıkarılan öğrenciler ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldılar. Öğrencilerin duruşmalarına 13 Mayıs saat 10'da devam edilecek.

Nurettin Şirin'in Yargılanmasına Başlandı

10 Nisan 1997 günü Ankara 2 Nolu DGM'de başlanan ilk duruşmada Nurettin Şirin, Bekir Yıldız ve 9 müslümanın ifadeleri alındı. Bilindiği gibi Sincan Belediyesi'nce tertip edilen Kudüs Gecesi'nde yapılan konuşmalar Siyonistleri ve dostlarını kızdırmış ve bunun üzerine Nurettin Şirin ve Bekir Yıldız ile birlikte toplam 11 kişi gözaltına alınmıştı. Yapılan ilk yargılama sonunda 4 müslüman tahliye edildi. Nurettin Şirin ve diğer 6 müslümanın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı 8 Mayıs 1997 günü saat 9.00a bıraktı. Duruşmayı kalabalık bir izleyici topluluğu ilgi ile izledi.

Mehmet Yaşasın ve Arkadaşları

Mehmet Yaşasın ve arkadaşlarının yargılanmalarına 5 Mayıs saat 9'da tekrar Diyarbakır 4 Nolu DGM'de devam edilecektir. İki yılı aşkın bir süredir devam eden mahkemenin daha ne kadar süreceği bilinmiyor.

İslami Hareket Ana Davası

Halen Av. Hüsnü Yazgan ve 14 müslümanın tutuklu bulunduğu İslami Hareket Ana Davasına İstanbul 3 Nolu DGM de 7 Mayıs saat 12'de devam edilecek.

Sivas Davası'nda 42 İdam Talebi

30 Nisan 1997 tarihinde görülen Sivas Davası'nda savcı 42 kişi hakkında idam talebinde bulundu. Duruşma, 14 Mayıs 1997 tarihine bırakıldı.

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR