1. YAZARLAR

  2. Haksöz

  3. Lağvedilen DGM’den Mehmet Pamak’a Dava

Lağvedilen DGM’den Mehmet Pamak’a Dava

Ağustos 2004A+A-

Özgür-Der Tatvan Şubesi'ndeki bir programda yaptığı konuşmadan dolayı hakkında dava açılan Mehmet Pamak, 23 Haziran 2004 günü Ankara 1 No'lu DGM'de yargılandı. Duruşmaya Ankara Özgür-Der Girişimi'nden bir grup da katıldı.

Kimlik tespitinin ardından söz alan Mehmet Pamak, yeni yasal düzenlemeler çerçevesinde DGM'lerin kaldırıldığını, bu yüzden mahkemede savunma yapmayacağını belirtti. Avukatların; DGM'lerin yerine yeni yasal düzenlemelerle ikame edilmesi düşünülen mahkemelerin henüz belirli olmamasından dolayı savunma yapmayacakları yönünde verdikleri dilekçenin de değerlendirilmesi sonucu dava ileri bir tarihe ertelendi.

Mahkeme çıkışında Mehmet Pamak şunları söyledi: "DGM'ler kapatıldığı halde düşünceye karşı baskılar sürüyor. Yargı halk ile devlet arasında objektif bir noktada duramıyor ve resmi ideoloji önyargısıyla muhalifleri terbiye etmek için sistemin kırbacı olma iddiasını sürdürüyor. Suç işlediğini açıkça ifade eden darbeciler hiçbir şey olmamış gibi fütursuzca konuşurken, savcılar, resmi ideolojiye muhalif düşünceleri susturmakla meşgul oluyor. Bu yüzden AB baskısıyla oluşan görece özgürlük ortamına uyum sağlayabilmeleri için savcıların ve hakimlerin önemli bir kısmının rehabilite edilmeleri gerekmektedir. Kendilerini resmi ideolojinin bekçiliğine adamış olanlar, kanunlara rağmen eski alışkanlıklarını bırakmayacaklarını bu davayla bir kez daha göstermiş oldular."

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR