1. YAZARLAR

  2. M. Salih Şimşek

  3. Daha Fazla İlgi Bekliyoruz

Daha Fazla İlgi Bekliyoruz

Ağustos 2004A+A-

Yaklaşık altı yıldır cezaevinde olmakla beraber son iki yıldır hemen hemen düzenli olarak Haksöz'ü takip ediyorum. Çok istifade ettiğimi belirteyim. Yüreğinize kalbinize sağlık.

Yalnız Haksöz'e yönelik eleştirebileceğim bir noktayı yazmak arzusundayım. Ama Burhan Ekiner benden önce davranıp kısa da olsa duygularıma tercüman oldu. Gerçekten de özellikle Doğu bölgesinde yüzlerce Müslüman cezaevlerinde tutuklu bulunmaktadırlar. Aileleri de hesaba katarsak bu sayı binlere çıkar ki, binlerce insan İslami kimliğinden ötürü sıkıntı çekmektedir. Ne yazık ki bunlara dair tek satır okuyamıyoruz. Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde de çoğunluk Müslüman tutuklulardandır. Yine ne yazık ki onlardan da bahseden tek satır bulamıyoruz hiç bir yerde. Bunları sizleri kınama babında yazmıyorum. Hüsnü zannımı her zaman korudum ve koruyorum. Size bu mektubu da "Müslümanlar kardeştir" duygusuyla yazıyorum.

Şüphesiz farklı görüşlere sahip insanlarla diyalog önemlidir. Buna asla karşı değilim. Ama bu diyalog adına müslüman kardeşlerin ve ailelerinin görmezden gelinmemesi gerekir diye düşünüyorum. Yine insan hakları ihlalleri, cezaevi ve benzeri yerlerdeki ihlalleri yazarken –özellikle Haksöz yazarları- hep DEP, HADEP, Birtan Altınbaş v.b. kişiler örnek olarak zikrediliyor. Halbuki onların belki on misli haksız muamelelere maruz kalan kardeşlerimiz var. Aylarca gözaltında tutulup kendisine işkence yapılan, cezaevine konulduktan sonra tekrar gözaltına alınıp işkenceye devam edilen, kaybedilmek istenen kardeşlerimiz var. Mahkemeleri on senedir süren kardeşlerimiz var. Hem de tutuklu olarak.  Ben bile altı yıldır yargılanıyorum. Yine dışarıda ailelerimizin geliş-gidişlerinde çektikleri sıkıntılar var. Bizim sıkıntılarımız var. Hep başkalarını –ki artık bazılarının suyu çıktı kanaatindeyim- örnek vermektense bizden de örnek vermek gerekir diye düşünüyorum. Bu konularda da belki binlerce örnek mevcuttur. Bunları bir eleştiri olarak algılamanızı ve kardeşliğin gereği olarak kabul etmenizi temenni ediyorum.

Diyarbakır D Tipi Cezaevi

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR