1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Merve Şebnem’den İsmail Saymaz’a: “Neden Bu Kadar Sinsisin?”
Merve Şebnem’den İsmail Saymaz’a: “Neden Bu Kadar Sinsisin?”

Merve Şebnem’den İsmail Saymaz’a: “Neden Bu Kadar Sinsisin?”

Türkiye’nin Suriye’de gerçekleştirdiği harekata doğrudan karşı çıkamayınca Suriyeli muhalifler üzerinden kinini kusmaya kalkan İsmail Saymaz’ı Merve Şebnem Oruç sinsilikle suçladı!

15 Ekim 2019 Salı 15:43A+A-

HAKSÖZ-HABER

Haberturk televizyon kanalında dün akşam yayınlanan tartışma programının katılımcılarından İsmail Saymaz şebbihalığını sürdürerek iktidarın Suriye politikasını eleştirme adına bir dizi iddia ve ithamda bulundu. Barış Pınarı operasyonuna doğrudan karşı çıkmayı göze alamadığı anlaşılan Saymaz, operasyona değil de operasyonunun aktörlerine karşı çıktığı imajını verecek şekilde harekatta yer alan Suriye Milli Ordusunu karalama çabasına girişti.

Saymaz’ın bu milislerin kimisinin IŞİD’den, kimisinin Kaide’den geldiği; lejyoner oldukları, para için savaştıkları; para alamazlarsa bırakıp gidecekleri türünden dedikodularla süslediği konuşmasına Merve Şebnem Oruç itiraz etti. Oruç bu insanların öncü birlik olarak alanda savaştıklarını, alanı iyi bildikleri için Türkiye ordusunun yükünü aldıklarını, birçoğunun zaten şu anda savaştıkları topraklardan sürülmüş insanlar olduklarını belirtti ve maaş mevzusunun bu şekilde gündemleştirilmesinin haksızlık olduğunu, doğal oalrak kendilerinin ve ailelerinin geçimini temin için maaş almaları gerektiğini ifade etti.

Rusya’ya uşaklık yapan Esed’i gözü kapalı savunmaktan çekinmeyen İsmail Saymaz’ın maaş mevzusunu diline dolaması gerçekten çok ilginçti. Sanki kendisi yaptığı iş için maaş almıyormuş da, sadece “kamuoyuna gerçekleri sunma kaygısı”yla hareket ediyormuş gibi bir havayla konuşan, üstelik de Türkiye ordusunda savaşan askerlerin de kahir ekseriyetinin maaşlı profesyoneller olduğu gerçeğini yok sayan Saymaz sözlerinin Merve Şebnem tarafından boşa çıkarılması üzerine tiynetini gösterdi ve hamasetin dibini buldu.

Merve Şebnem Oruç’a “Mehmetçik hakkında bu kadar uzun konuşmadın!” diyerek en ucuzundan popülizm yapmayı da elden bırakmayan Saymaz bu çıkışıyla aslında sol görünümünün altına nasıl bir faşist kafa yapısı taşıdığını da ortaya koymuş oluyordu. Konuyu gündeme getiren kendisi olmasına ve bir dizi iftirayla ortalığı kirletmeye kalkmasına rağmen, karalama kampanyasının boşa çıkartılmasından rahatsızlığını bu tür bir atraksiyonla örtme çabasına giren yine kendisi olmuştu. 

İsmail Saymaz’ın bu tahrikçi tutumuna fena halde sinirlenen Merve Şebnem Oruç’un cevaben Saymaz’ın sinsiliğini gündeme getirmesi gerçekten de çok yerinde bir karşılık oldu. Merve Şebnem’in “bu yaptığın çok ayıp, neden böyle sinsi davranıyorsun” şeklindeki çıkışına İsmail Saymaz doğal olarak cevap vermedi. Oysa “şebbihalığımdan” cevabı yeterli olurdu!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum