1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Maaşlarını örgüte aktaranlar asılsız iddialar ile hedef saptırmaya çalışıyor
Maaşlarını örgüte aktaranlar asılsız iddialar ile hedef saptırmaya çalışıyor

Maaşlarını örgüte aktaranlar asılsız iddialar ile hedef saptırmaya çalışıyor

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan parti grup toplantısında, “Fatura bedelleri nereye gidiyor sıralayayım. Faturadaki bedelin bir kısmı, İdlib'deki ÖSO çetelerinin elektrik masraflarını karşılıyor, onların maaşları ödeniyor buradan.” iftirasında bulundu.

18 Ocak 2022 Salı 15:10A+A-

HAKSÖZ HABER

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin belediyeler üzerinden PKK’ya para aktardığı belgelenmesine rağmen bugüne kadar hiçbir şey demeyerek tepki çekmişti. 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin grup toplantısında bugün iktidarı eleştirirken Türkiye'nin Suriye'deki çalışmalarını eleştirdi.

Bugünkü konuşmasında da her zamanki gibi partisinin PKK’yla olan ilişkisini sessizce geçiştiren Buldan, Türkiye’nin PKK/YPG ile Esed’e karşı mazlum Suriye halkı ve muhaliflerin yanında olmasını sindiremediğini kanıtladı.

İdlib’e yönelik yapılan çalışmalara öfkesini Türkiye’deki zamlar üzerinden kusan Buldan, 'Fatura bedelleri nereye gidiyor sıralayayım. Faturadaki bedelin bir kısmı, İdlib'deki ÖSO çetelerinin elektrik masraflarını karşılıyor, onların maaşları ödeniyor buradan.' iddiasında bulundu.

PKK/YPG'nin Suriye’deki yıkımlarını ve zulmünü görmezden gelen Buldan, Türkiye destekli İdlib şehir devletinde yapılan yatırımlar ve çalışmalar için dayanaksız beyanlarda bulundu.

Buldan, “İktidarın yaslandığı bir başka kaynak zamlardır. Halkı zam pandemisine maruz bıraktılar. Hanelere tarihin en yüksek elektrik faturaları gelmeye başladı. Bir vatandaşa sorun herhangi bir yerde, size 500 liradan aşağı elektrik faturası göstermeyecektir. Haneler adeta sanayi gibi fatura ödemek zorunda bırakıldı bu dönemde. Fatura bedelleri nereye gidiyor sıralayayım. Faturadaki bedelin bir kısmı, İdlib'deki ÖSO çetelerinin elektrik masraflarını karşılıyor, onların maaşları ödeniyor buradan. Faturalardaki büyük artışlar TRT katkı payı olarak kullanılıyor. ÖSO payını etkilediler, İdlib'in elektriği çok ucuz bir fiyatla Türkiye'den sağlanıyor… dedi.

Özel şirketler tarafından Türkiye’den İdlib’e ithal edilen elektrik için kullandığı ifadeler ile tepki çeken Buldan’a, ABD’nin PKK’ya aktardığı silah ve nakdi yardımların ne için kullanıldığı sormak gerekiyor!

Sol seküler haber sitelerinin de Buldan’ın konuşmasından özellikle ÖSO ile ilgili olan konuşmaları ön plana taşıdığı görüldü. 

 

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum