1. HABERLER

  2. İSLAM DÜŞÜNCESİ

  3. "İnsanın DNA’sına karışan, hareketlerine karışmaz mı?"
"İnsanın DNA’sına karışan, hareketlerine karışmaz mı?"

"İnsanın DNA’sına karışan, hareketlerine karışmaz mı?"

“DNA’lardaki dizilimi oluşturan adenin, tinin, citozin, guanin akıllı, bilgili, iradeli varlıklar değil. Şifrelemeyi yapan AKILLI, BİLGİLİ, İRADE SAHİBİ, BİLİNÇLİ BİR PROGRAMCI var. İnsanın DNA’sına karışan, hareketlerine karışmaz mı?”

22 Nisan 2021 Perşembe 15:09A+A-

Deizmin ve ateizmin DNA’da iflası

Ali Erkan Kavaklı / Yeni Akit

İnsan hücrelerindeki genlerin dizilişi % 99.9 aynı, sadece % 0.1 diziliş farkı var.

Binde birlik fark ile her insanın yüzü özel, 7 milyar insan hiçbirine benzemez.

Göz retinası özel imzalı.

Parmak izi özel.

Avuç içi özel.

Sesi özel, karakteri özel, beyni özel.

Beyindeki 100 milyar nöronun her biri özel, hiçbiri birbirine benzemiyor.

Allah bu kadar önem verdiği, 100 milyar yedi kere imza koyduğu insan adlı eserini başıboş bırakır mı?

İnsan vücudunda 100 trilyon hücre var, canlı ve sanat harikası. Muhteşem bir tasarım ürünü.

Hücre gözle görülmeyecek kadar küçük. Bir milyon defa büyütülürse mikroskopla görülebiliyor. Gözle görülemeyen hücrenin içinde protein üretiliyor, kompleks ve karmaşık bir fabrika gibi. İçinde laboratuvarlar var, yüzlerce elektronik donanımla giriş-çıkış kapıları bulunuyor.

Hücrenin içinde mitokondri, kloraplast, koful, lizozom, endoplazmik retikulum, golgi cihazı, plastitler gibi bölümler var. Hepsinin ayrı ayrı görevleri var.

YÜZ TRİLYON hücre vücudumuzda birbiri ile uyum içinde çalışıyor.

Hücre içinde 46 kromozom var, onlar üzerinde canlıların genetik şifrelerini taşıyan DNA’lar (Deoksirübo Nükleit Asit) bulunuyor. Adı üstünde asit. Akıllı, bilgili, hünerli varlıklar değil. DNA’larda ansiklopedik ölçüde büyük ve şifrelenmiş bilgiler bulunuyor. Prof. Sefa Saygılı, 25 milyon kitaplık bilgi olduğunu ifade ediyor.

Microsoft’un kurucusu Bill Gates der ki:

“DNA bilgisayar programı gibi fakat bizim yapabileceğimiz bir softwareden (programdan) çok çok ileridir.”

Microsoft programını Bill Gates yaptı. 100 trilyon hücrenin DNA’larındaki program daha muhteşem. Onu yapan muhteşem kudreti düşünün.

DEİSTLER diyorlar ki:

“Yaratıcı evreni yaratmış, bana karışmaz, keyfimce yaşarım.”

Senin hücrelerindeki kromozomlar üzerinde bulunan DNA’larını şifresini yapan Allah, sana karışamaz mı?

DNA canlı bir fosil gibi, yaklaşık 4 milyar yıldır var. DNA’daki bilgiler; adenin, tinin, citozin, guanin denilen 4 ayrı nükleotidin birbiri ardınca özel ve anlamlı bir sıra içinde dizilmesi ile meydana gelir. Bu sıralamada tek harfin bile hatalı dizilmesi şifreyi bozar. Mesela çocuklarda kan kanseri hastalığı DNA’daki harflerden birinin yanlış dizilmesinden ortaya çıkar.

DNA dizilimine meydana gelen mutasyonlar zararlıdır, canlılar için ölümcüldür. Bilim adamları inceledikleri tüm mutasyonların arasında tek bir tanesinin dahi canlının hayat sürecini olumlu etkilemediği sonucuna varmışlardır. Mutasyonlar ile yeni bir türün oluşması mümkün değildir. (Tasarımın İhtişamı Evrimin Tutarsızlığı, Prof. Sefa Saygılı, s.140-141)

Yazar Raif Öztürk, EVRENDEN MESAJLAR isimli eserinde DNA ile ilgili şu bilgileri aktarır:

“İnsan DNA’sı adenin, tinin, citozin, guanin denilen yaklaşık üç milyar baza sahip. Bu bazların % 99.9’u bütün insanlarda aynı. İnsanlardaki genetik farklar sadece %0.1 gibi çok az miktarda bazın farklı dizilmesiyle ortaya çıkar.

Şayet bir veya birkaç bazın dizilişi hatalı olursa DOWN SENDROMLU çocuklar doğar. Tek nükleoidin değişmesi hastalıklı birey doğmasına yol açabilir. Oysa bu yapı günde 1 milyon kere hasar görür fakat Allah onu kendi hâline bırakmaz, her an hasarlar tamir edilir.

Her gün 8-10 kez kanser oluyoruz fakat biz farkına varmadan Şafi iyileştiriyor.

İnsan vücudunda 210 farklı hücre çeşidi var.

Her saniye yaklaşık 50 milyon hücre ölür, her saniye 50 milyon hücre yaratılır.” (s.101)

Allah her saniye vücudumuzda 50 milyon hücre yapıyor ama ne yaptığımıza karışmıyor olabilir mi?

Laboratuvarda NÖRON yapmak isteyen Prof. Makram başarılı olamadı, nöron içinde bilinci meydana getirdiği sanılan MİKROTÜBÜLLERİ yapmak isteyen Prof. Stuart Hameroff ve ekibi de başarılı olamadılar. Her şeyden önce hücreler canlı, bilim adamları cansız maddeleri canlandıramıyor.

Hayat üzerinde Allah’ın taklit edilemez imzası var. Hayatı sadece o verir ve o alır.

25 milyon kitaplık bilgi DNA sarmalına kaydediliyor. Bir DNA sarmalı açılıp uç uca eklenseydi Dünya’ya uzaklığı 384.400.000 metre olan Ay’a 6.000 defa gidip gelir, ekvatoru 5 MİLYON KEZ dolanırdı.

Muhteşem bilgi arşivi DNA. Dünyanın en hızlı bilgisayarı 10 üzeri 9 hızla işlem yapar, insan beyni 10 üzeri 15 hızla bilgi işlemi yapar. Beynimiz bilgisayardan çok daha muhteşem. Her şeyden önce canlı.

DNA’lardaki dizilimi oluşturan adenin, tinin, citozin, guanin akıllı, bilgili, iradeli varlıklar değil. Şifrelemeyi yapan AKILLI, BİLGİLİ, İRADE SAHİBİ, BİLİNÇLİ BİR PROGRAMCI var. İnsanın DNA’sına karışan, hareketlerine karışmaz mı?

Vücudumuzda her saniye 50 milyon hücre yaratan Allah diyor ki:

“İnsan başıboş bırakılacağını mı sanıyor? Dökülen meniden değil miydi? Sonra bir kan pıhtısı oldu ve Allah onu yarattı, şekil verdi, sonra ondan erkek-dişi eşler yarattı. Bunları yaratanın ölüleri diriltmeye gücü yetmez mi?” (Kıyamet,36-40)

DNA’nın şifresini çözen ateist bilim adamı Dr. Francis Collins Allah’a iman ettiğini açıkladı.

Materyal, canlı hücre yapamaz, şifreleme yapamaz. Hücre her şeye gücü yeten Allah’ın eseri.

Beyin Vitamini: Daha fazla bilgi için Raif Öztürk’ün Evrenden Mesajlar (Selis yayınevi) Prof. Sefa Saygılı’nın Tasarımın İhtişamı Evrimin Tutarsızlığı (Çıra yayınevi) isimli eserlerini tavsiye ederim.

 

HABERE YORUM KAT