1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. HAMAS müzakere heyeti, ateşkes anlaşmasının uygulanmasını sonuçlandırmak üzere Kahire'ye geldi
HAMAS müzakere heyeti, ateşkes anlaşmasının uygulanmasını sonuçlandırmak üzere Kahire'ye geldi

HAMAS müzakere heyeti, ateşkes anlaşmasının uygulanmasını sonuçlandırmak üzere Kahire'ye geldi

HAMAS liderlerinden Zahir Cebbarin başkanlığındaki bir hareket heyeti, ateşkes anlaşmasının uygulanmasını tamamlamak amacıyla Mısırlı yetkililer ve arabulucularla görüşmeler yapmak üzere bu sabah Mısır'ın başkenti Kahire'ye geldiğini duyurdu.

30 Haziran 2026 Salı 16:37A+A-

HAMAS'ın siyasi büro başkanının siyasi danışmanı Tahir el-Nunu, yaptığı açıklamada Zahir Cebbarin başkanlığındaki HAMAS heyetinin gündeminin en önemli maddelerinin Gazze Şeridi'ndeki artan işgal ihlallerini, günlük cinayet ve suikastları durdurmak olduğunu söyledi.

Tahir el-Nunu, Kahire'ye giden heyetin ayrıca işgal kuvvetlerinin Gazze Şeridi'nin tüm ihtiyaçlarının karşılanmasına izin verme taahhüdünü sağlamak, hastanelerin, fırınların ve altyapının yeniden inşası için gerekli malzemeleri temin etmek ve Şarm el-Şeyh anlaşmasının kalan maddelerini uygulamak konularının da görüşüleceğini kaydetti.

Nunu, bu turda ayrıca Mladenov'un arabulucularla işbirliği içinde hazırladığı, anlaşmanın ikinci aşamasına ilişkin yol haritasının görüşülmesinin tamamlanacağını ve idari komitenin ve uluslararası koruma güçlerinin devreye girmesinin sağlanacağını, bunun da işgalci rejimin Gazze Şeridi'nin tüm topraklarından tamamen çekilmesine yol açacağını sözlerine ekledi.

Nunu, “Halkımızın çektiği acılara son verecek, işgalin suçlarını durduracak ve başta özgürlük olmak üzere halkımızın siyasi haklarının yeniden tesis edilmesi ve bağımsız bir Filistin devletinin kurulması konusunda ilerleme sağlayacak bir anlaşmaya varmak konusunda ciddiyiz.” İfadelerini vurguladı.

HABERE YORUM KAT