1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Grup Yürüyüş’ten Kapatılan YouTube Kanalları Hakkında Açıklama
Grup Yürüyüş’ten Kapatılan YouTube Kanalları Hakkında Açıklama

Grup Yürüyüş’ten Kapatılan YouTube Kanalları Hakkında Açıklama

Grup Yürüyüş, YouTube tarafından hiçbir kural ihlali bulunmamasına rağmen 18 Şubat 2019 tarihinde kapatılan kanalları hakkında bir açıklama yaptı.

11 Nisan 2019 Perşembe 18:15A+A-

Açıklamadan:

Uzun bir süredir eserlerimizi ve videolarımızı paylaştığımız YouTube kanalımız, hiçbir kural ihlali bulunmamasına rağmen 18 Şubat 2019 tarihinde kapatıldı.

O tarihten bu yana sürdürdüğümüz kanalı geri alma çabalarımız maalesef sonuçsuz kaldı. Kural ihlali olmaksızın özgürce video paylaşım hizmeti sunduğu iddiasında olan YouTube’un, bize herhangi bir uyarı yapmadan kanalı kapatması iddialarındaki “tutarlılığı” göstermesi açısında gerçekten manidar!

Kanalımızın 13 bini aşkın abonesi bulunuyordu. Albümlerimizde yer alan eserlerimizin orijinal kayıtlarının yanı sıra, demo çalışmalarımız, “çabuk şarkı” adını verdiğimiz güncel paylaşımlarımız, canlı sahne performanslarımızın yer aldığı ve birçoğu yüz binlerce görüntüleme almış çok sayıda videomuza erişim böylelikle sonlanmış oldu.

Tüm temaslar neticesinde YouTube’un bize verdiği cevap bir link paylaşımı oldu. Bu link ise topluluk kuralları ihlalleriyle ilgili bir link. Oysa kanalımız kapatıldığı sırada hem “telif hakkı” hem de “topluluk kuralları ihlali” bakımından muteber bir konumdaydı ve hiçbir sorun söz konusu değildi.

Bununla birlikte kanalımız kapatılmadan bir hafta önce “Sirac el-Aksa” adlı eser için Kudüs-Filistin direnişinden görsellerle hazırladığımız video yine hiçbir uyarı olmaksızın YouTube tarafından kapatılmıştı. Ve biz itirazlarımızı bildirmeye hazırlanırken kanalımız külliyen kapatıldı. Neden kapatılmış olduğu konusunda muhtemelen herkeste bir kanaat oluşmuştur.

Sıfırdan Başlıyoruz

Hukuki girişimler dâhil olmak üzere birçok yoldan kanalı kurtarma çabamızın sonuçsuz kalması üzerine yaklaşık iki ay sonra yeni kanalımızı açmış bulunmaktayız. Sıfırdan ve yeniden başlıyoruz. Anti-Siyonist, anti-emperyalist eserlerimiz de dâhil tüm şarkılarımızı yeniden yüklemeye başladık. Dinleyicilerimizin de desteğiyle kanalımızı yeniden büyüteceğimizden hiçbir kuşkumuz yok.

Kanala Abone Olmak İçin Aşağıdaki Linki Tıklayınız:
https://www.youtube.com/c/GrupY%C3%BCr%C3%BCy%C3%BC%C5%9FOfficial 

 

 

HABERE YORUM KAT