1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Genç Öncüler’den “Müslüman Tutsaklara Özgürlük” Çağrısı
Genç Öncüler’den “Müslüman Tutsaklara Özgürlük” Çağrısı

Genç Öncüler’den “Müslüman Tutsaklara Özgürlük” Çağrısı

Genç Öncüler Dergisi'nin 92. Sayısı “Müslüman Tutsaklara Özgürlük” manşetiyle çıktı. Özel sayı olarak yayınlanan dergide cezaevlerinden gelen çok sayıda mektuba da yer verilmiş.

14 Şubat 2015 Cumartesi 02:09A+A-

 

Ali Tarık Parlakışık'ın haberi:

28 Şubat, Malatya Davası, Sivas Davası ve daha birçok davadan dolayı cezaevlerinde bulunan Müslümanlar konu edilmiş dergide...

13 röportaj ve cezaevlerinden gelen mektuplar ve sayıya özel tasarımı ile dergide “Müslüman Tutsaklara Özgürlük” çağrısı yapılıyor...

genc-oncu-dergisi-zindan.jpg

Derginin Sunuş yazısı:

Zindanlar Durağım Olsa Ne Olur…

Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla…

Gençlerin dilinden gençliğin sesi olabilmek, meselelere kendi değerlerimiz açısından bakabilmek, önümüze sürülen gündemleri değil kendi gündemimizi oluşturmak hedefiyle çıktığımız yolda doksan iki yaşına ulaştık.

Coğrafyamızda gençleri içinden çıkılmaz bir girdaba dahil etmek isteyen dogmalara karşı, genç olarak adeta toyluğumuzu ve somluğumuzu mecz etme uğraşı içerisinde, genç bir ses olarak çıktığımız yolda sayfalarımızda ele almamız gerektiğini düşündüğümüz her satıra yer vermenin cehdini verdik bu güne kadar.

Dünya bir değişim yaşıyor… Türkiye de bir değişim yaşıyor… Dünya’nın bu değişiminde Türkiye’nin yeri neresi ve tersinden Türkiye’nin bu değişiminde Dünya’nın yeri neresi? Zeminini, zamanını, ilkelerini, değerlerini davamız için yontma aşkı cihetiyle meselelerin takibindeyiz. İslami mücadelenin saf saf, hale hale ahenginin takibindeyiz; işte buradan ilham alarak bu takibin peşinde olup da bugün cezaevlerinde bulunan Müslümanları bu sayımızda gündeme taşıdık.

İslam davası Müslümana bir istek meselesi değil; bilakis sorumluluk, vazife meselesi! İşte bu şuura ulaşabilmek! Peygamberlerin mücadeleleri önümüzdeki sahih, som ve ulvi misaller! Onların arkadaşlarının, salih selefin mücadeleleri!

Biliyoruz ki İslam davası rahatlık ve ferahlık içerisinde yürümüyor.
Ve yaşadığımız coğrafyada jakoben batıcıların, laik kemalist kadroların ve bunların destekçilerinin elleriyle İslami hüviyete karşı adeta açılan savaşta birçok müslüman cezaevine girdi. Ve hala cezaevlerinde bulunan birçok Müslüman var.

Müslüman Tutsaklar diyoruz… İslami hüviyetleri için, idealleri için, davaları için zindanlarda bulunanlar!

İftira, baskı ve sindirme ile cezaevine giren Müslümanlar… Kitap yayınladığı, kitap okuduğu, birine selam verdiği, sohbet halkası kalabalık olduğu için cezaevine giren Müslümanlar…

Bu sayımızı tutsak kardeşlerimize ayırdık.

Avukat, aktivist, gazeteci ve yazarlarla röportaj yaparak başladığımız; yazı, cezaevinden gelen mektuplar ve şiirlerle sadece Müslüman tutsakları işlediğimiz bu sayıyı, hususi düzlemde yaşadığımız coğrafyadaki umumi düzlemde tüm dünyadaki zindanları Medrese-i Yusufiye’ye çeviren Müslüman tutsaklara ithaf ediyoruz.

Allah’tan bu çalışmamızı faydalı kılmasını ve amel defterimize yazmasını niyaz ediyoruz.

“Sen dinlerine uymadıkça, ne Yahudiler ve ne de Hristiyanlar asla senden razı olmazlar. De ki: “Allah’ın yolu asıl doğru yoldur.” Sana gelen ilimden sonra, eğer onların arzu ve keyiflerine uyacak olursan, bilmiş ol ki, Allah’tan sana ne bir dost, ne bir yardımcı vardır.” Bakara/120

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum