1. HABERLER

  2. ÇEVİRİ

  3. Filistin topraklarına 50 bin işgalci daha mı?
Filistin topraklarına 50 bin işgalci daha mı?

Filistin topraklarına 50 bin işgalci daha mı?

Ukrayna’daki karışıklığı fırsat bilen Siyonist çete 50 bin Yahudiyi Filistin topraklarına taşımayı planlıyor. 

27 Ocak 2022 Perşembe 12:59A+A-

HAKSÖZ HABER

Rusya ile savaşın eşiğinde bulunan Ukrayna’da gerilim giderek yükselirken, kriz Siyonist yönetimi de harekete geçirmiş durumda. İsrail medyası kabinenin hızlı bir şekilde Ukrayna’dan Yahudi kökenli binlerce kişiyi işgal altındaki Filistin topraklarına taşımayı planladığını bildirmekte.

Ukrayna’da toplam 48 bin kişilik bir Yahudi cemaati olduğu biliniyor. Bununla birlikte İsrail yasalarına göre ülkeye kabul edilebilecek Ukrayna vatandaşlarının sayısının 75 bini bulabileceği de ifade edilmekte. İsrail Geri Dönüş Yasası, Yahudi bir büyükbaba ya da büyükannesi olan herkesin İsrail vatandaşlığına geçebileceği hükmünü içermekte.

Uyum Bakanlığı 2021’de 3.080 Yahudinin Ukrayna’dan İsrail’e göç ettiğini; bu sayının 2020’de ise 2.971 olduğunu belirtmekte. Gerilim arttıkça zaten bu sayının hızlı bir şekilde artacağı tahmin ediliyordu.

Bu şekilde Filistin halkı nesillerdir kendi topraklarından sürgün yaşamak zorunda kalırken, ne kendileri ne de ataları bu topraklarla hiçbir bağı olmayan Yahudilerin dünyanın dört bir yanından işgal altındaki Filistin’e doldurulma süreci devam etmekte.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT