1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed’in Takvim Kızlarından Rus Kurtarıcılarına Teşekkürler!
Esed’in Takvim Kızlarından Rus Kurtarıcılarına Teşekkürler!

Esed’in Takvim Kızlarından Rus Kurtarıcılarına Teşekkürler!

“Suriye’den Sevgilerle” başlığını taşıyan bir takvimde Esed’in Suriyeli kadınlarının “Rus kurtarıcılarına” sevgi ve şükranlarını dile getirmeleri Esed rejiminin aşağılık yüzünü bir kere daha ortaya koydu!

21 Aralık 2016 Çarşamba 18:48A+A-

Rus desinatörlerce Kiril alfebesiyle hazırlanan “Suriye’den Sevgilerle” başlığını taşıyan bir takvimde Suriye’nin değişik şehirlerinden 12 genç kız kafalarında geleneksel Rus başlığı taşır hâlde sergileniyorlar.

Rus medyası takvimin geçtiğimiz hafta sonu Suriye’deki Rus birliklerine gönderildiğini açıkladı.

Takvimi yayımlayan şirketin basın açıklamasında “Suriyeli kızlar ülkelerini ve kendilerini korumak için hayatlarını tehlikeye atan Rus asker ve subaylar için hazırladıkları yeni yıl hediyesinde 12 farklı şehirden sesleniyorlar.” denildi.

Resimleri sergilenen kızların yaklaşık yarısı Alevi yoğunluklu Lazkiye’den ki, burası aynı zamanda Rusya’nın Humeymim Üssü’ne de ev sahipliği yapıyor.

3 kız Rusya’nın harabeye çevirdiği Halep’ten. 2 tanesi Tartus’tan, ki burası da Rusya’nın Akdeniz’de bulunan tek deniz üssüne ev sahipliği yapıyor. Bir başka kız Humus’tan ve aralık güzeli de Dürzilerin yoğun olduğu Suveyda’dan!

Bu takvim projesinin ticari niteliği olmayan bir sivil toplum kuruluşunca desteklendiği ifade ediliyor. Oysa Rus dergisi Interpreter’de konuyla ilgili yer alan bir haberin dipnotunda bu projenin Rusya Devlet Başkanlığı’na bağlı Rusya Gençlik Birliği’nce finanse edildiği belirtilmekte.

İşte bu aşağılık etkinlikten bazı kareler:

1_ocak.jpg

Ocak kızı Lazkiye’den Raşa Deeb’in ağzından şöyle deniyor: “Ne kadar kararlı ve ciddi olduğunuzu tam olarak anlayabiliyorum!”

2_subat.jpg

Şubat kızı Lazkiye’den Meise Selman: “Sizin tatiliniz. Ama hediyeyi alan ben oldum.”

Bu cümlelerle 23 Şubat’ta Sovyet döneminden kalma Kızıl Ordu kutlamalarına atıf yapılıyor. Rusya’da hâlen kutlanan bu günde geleneksel olarak kadınlar erkeklere hediye alıyorlar. Resimdeki cümlede buna atıf yapılıyor.

3_mart.jpg

Mart kızı Lazkiye’den Sara Sakir: “Birbirimizi tekrar göremeyeceğiz diye çok korktum!”

7_temmuz.jpg

Temmuz kızı, Halep’ten Fatima Duksi: “Sizi bir an için olsun görebilmek!”

Bu ifadede kelime oyunu var. Şöyle ki, Rusça’da şimdi kelimesi MIG şeklinde ifade ediliyor, bu aynı zamanda Halep’i bombalayan Rus uçaklarına da atıf oluyor.

12 ayın her birine bir resim konulmuş ve Esed rejiminin Suriye halkının alnına kazıdığı bu zillet bu şekilde sergileniyor. İran’ın direniş eksenine mübarek olsun!

Kaynak: MEE, Haksöz Haber

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum