1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Ekin'den Yeni Bir Kitap: Kur'an'da Hz. Nuh'un Toplumsal Islah Çabaları
Ekin'den Yeni Bir Kitap: Kur'an'da Hz. Nuh'un Toplumsal Islah Çabaları

Ekin'den Yeni Bir Kitap: Kur'an'da Hz. Nuh'un Toplumsal Islah Çabaları

Muş Alparslan Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Murat Kayacan'ın "Kur'an'da Hz. Nuh'un Toplumsal Islah Çabaları" adlı çalışması Ekin Yayınevi tarafından "Kur'an Kitaplığı" serisi kapsamında yayımlandı.

01 Ekim 2015 Perşembe 14:47A+A-

HAKSÖZ-HABER

Kur’an’ı Kerim, Nuh Tufanı’nı bir sonuç olarak aktarır. Odaklanılması gereken “tufan”ın nasıl gerçekleştiğinden ziyade onun ilahi bir ceza olarak gelmesine neden olan Nuh kavminin inanç ve uygulamalarını kuşatmış zulümleridir.

Bu çalışmada; Nuh kıssasına dair ayetlerde yer alan ailevi ilişkileri toplumsal ıslah çabalarının konusu ve yöntemi, risalet karşıtı tavırlar, “tufan” ve bu kıssadan alınması gereken ibretler, tefsir alanındaki çalışmalar merkeze alınarak değerlendirilmiş; kıssanın sosyolojik, psikolojik, pedagojik ve siyasi yönleri ortaya konulmuştur.

Hz. Nuh’un toplumsal ıslah çabaları ile Hz. Muhammed’in mücadelesi arasındaki ilişkiye dikkat çeken eser, İslam karşıtlarının “tarihin ilk dönemlerindeki itirazları” ile günümüzdekiler arasındaki benzerliği berraklaştırmakta; Müslümanların yaşadıkları sorunları değerlendirmeleri ve çözüm bulmaları açısından bir perspektif sunmaktadır.

 

reklam-(2).jpg

Kur’an’da Hz. Nuh’un Toplumsal Islah Çabaları

Murat Kayacan

Basım: Ekim 2015

Isbn: 9786055146252

176  Sayfa / 13,5x21 cm / Karton Kapak

Fiyat: 13 TL

Ekin Yayınları

02125241028

[email protected]

twitter/ekinkitap

facebook/ekinkitap 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum