1. HABERLER

  2. HABER

  3. Darbecilere Hiçbir Zaman Saygı Duymadık
Darbecilere Hiçbir Zaman Saygı Duymadık

Darbecilere Hiçbir Zaman Saygı Duymadık

Başbakan Erdoğan, Mısır'daki yönetimi eleştirerek, "Biz darbecilere hiçbir zaman saygı duymadık, bundan sonra da saygı duymayacağız. Biz milletin iradesine saygı duyacağız" dedi.

24 Kasım 2013 Pazar 18:15A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'un Araklı ilçesinde yapımı tamamlanan bazı eserlerin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, milletin sözünü hep emir telakki ettiklerini dile getirerek, yola da öyle devam ettiklerini belirtti. Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Şunu artık herkesin bilmesi lazım. Türkiye'de iktidarlara artık sermaye rota çizemez. Türkiye'de siyasete medya odakları, güç odakları, lobiler, çeteler istikamet çizemez. Milli iradenin, sizin Araklı'daki kardeşlerimin, çizdiği istikamettir bizim istikametimiz. Devlete, millete, milletin hükümetine medya artık yön veremez. Medyanın, sermayenin, çetelerin emir, talimatıyla o hükümetlerin kurulduğu, yıkıldığı dönem artık geride kalmıştır. Vesayetler dönemi artık geride kalmıştır. Sesi çok çıkanın güçlü olduğu, daha çok bağıranın, yakanın, yıkanın, terör estirenin güçlü olduğu dönemler geride kalmıştır."

"Darbecilere niye 'Darbeci' diyemediniz"

Türkiye'nin  bir hukuk devleti olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Türkiye, milli iradenin, sandığın sözünün geçtiği bir ülkedir. Biz diğer ülkelere benzemeyiz" diye konuştu.

Mısır'daki askeri darbeyi hatırlatan Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Türkiye'den başka bunun bir darbe olduğunu söyleyen çıktı mı? Batı dünyası sessiz kaldı, hiçbir şey söylemedi. Hani demokrattınız, niye konuşmadınız? Darbecilere niye 'Darbeci' diyemediniz. Ama biz dedik. Niye? Çünkü biz bir ecdadın torunuyduk ve bizim ecdadımız bize dik durmayı, omurgalı durmayı öğretti. Eğilip bükülmeyi bize ecdadımız hiçbir zaman öğretmedi. İstiklal şairimiz ne diyordu? 'Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem, gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem. Biri ecdadıma saldırsa boğarım, boğmazsam da hiç olmazsa da yolumdan kovarım.' Biz buyuz ve bizim ecdadımız bize bunu öğretti. Biz de bu yolda böyle yürüdük, bundan sonra da böyle yürüyeceğiz. 

Darbeci bizim büyükelçimizi Mısır'ın dışına çıkarıyormuş, hayırlı olsun. Biz de onun maslahatgüzarını 'Hadi sana da güle güle' dedik, onu çıkardık.  Devletler arasında duygular konuşursa kaybeden duygusuyla hareket eden olur. Biz duygumuzla hareket etmiyoruz. Biz eğer milli iradeye saygınız varsa diyoruz ki 'Ordunun yeri bellidir. Sen dış düşmana karşı görev yaparsın. Milli iradeye dayatma yapamazsın.' 3 bin 500 Mısırlı kardeşimizin acaba katili olarak anılmak mı iyidir yoksa mazlumun yanında olmak mı iyidir? Biz mazlumun yanındayız, biz Mısır halkının yanındayız, biz Rabiatül Adeviyye'de olanların yanındayız. Biz onlarla beraber yürüyeceğiz. Biz darbecilere hiçbir zaman saygı duymadık bundan sonra da saygı duymayacağız. Biz milletin iradesine saygı duyacağız, bu ülkemizde de böyle dünyada da böyle. Onun için burada hassas olacağız."

HABERE YORUM KAT