1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Biz Niye Devrim Yaptık? -7- (BELGESEL)
Biz Niye Devrim Yaptık? -7- (BELGESEL)

Biz Niye Devrim Yaptık? -7- (BELGESEL)

Suriyeli aktivist Hadi El Abdallah'ın sunumuyla "Devrim Ruhu" belgeseli, Suriye Devrimi'ni anlatmaya kaldığı yerden devam ediyor.

27 Mart 2015 Cuma 17:27A+A-

HAKSÖZ-HABER

Başından beri Suriye’de yaşanan sürece birinci elden tanıklık eden aktivist Hadi Abdallah’ın hazırlayıp sunduğu belgeseli, Zeynep Konuk kardeşimizin tercümesiyle sitemizden yayınlamaya devam ediyoruz.

Devrim Ruhu'nun bu hafta yayınladığımız 7. bölümünde, Esed rejiminin ordudaki askerlere silahsız gösteri yapan halka silah sıkılmasını emrettikten sonra, rejimin ordusunda ard arda gelen istifalara tanıklık edeceğiz. İlk istifa eden Er Derid el-Kaş'ami'yi, istifası sonrası Özgür Suriye Ordusu'nun kuruluşuna ön ayak olan Albay Hüseyin Harmuş'u ve pek çok askeri hatırlayacağız. Esed'in ordusundan ayrılanların oluşturduğu ilk düzenli silahlı örgüt niteliği taşıyan ÖSO'nun kuruluşunu ele aldığımız bu bölümde aynı zamanda devrimin onurlu şehit ve kahramanları olan Abdulkadir Salih, Ahmet el-Halef ve şehadet eylemcisi olan Şamil el-Ensari'yi hatırlayacağız. Öte yandan, aktivist Hadi Abdullah, bu bölümde devrimcilerin düzenli bir ordu düzenine geçtikten sonra ortaya çıkan para ve silah sorunundan ve bunların sonucunda özgürlük yolunda amacından sapan bazı taraflardan bahsediyor.

1. BÖLÜM

2. BÖLÜM

3. BÖLÜM

4. BÖLÜM

5. BÖLÜM

6. BÖLÜM

HABERE YORUM KAT