1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Biz Niye Devrim Yaptık? -2 (BELGESEL)
Biz Niye Devrim Yaptık? -2 (BELGESEL)

Biz Niye Devrim Yaptık? -2 (BELGESEL)

Suriyeli aktivist Hadi El Abdallah'ın sunumuyla "Devrim Ruhu" belgeseli, Suriye Devrimi'ni anlatmaya kaldığı yerden devam ediyor.

26 Ocak 2015 Pazartesi 15:26A+A-

Belgeselin, bu hafta yayınladığımız 2.bölümünde, Dera'da 2011 Martında Suriye Devrimi'nin ilk barışçıl halk gösterileri, Esed rejiminin daha ilk günden halka acımasız müdahaleleri, Hafız Esed'in resminin ilk kez parçalanma anları ve sonrasında cesaretlenen bir halk ve Banyas olayları gözler önüne seriliyor.

Suriye’den özel görüntüler eşliğinde hazırlanan belgesel, devrim öncesi Esed ailesinin iktidarından devrimin başlama nedenine, barışçıl gösterilerden silahlı direnişe geçiş evresine ve bugüne dair anlatımlar içeriyor.

Başından beri Suriye’de yaşanan sürece birinci elden tanıklık eden aktivist Hadi Abdallah’ın hazırlayıp sunduğu belgeseli, Zeynep Konuk kardeşimizin tercümesiyle Türkçe altyazıyla izleyebilirsiniz. Her hafta bir bölümü yayınlanacak belgeselin tüm bölümlerini inşallah sitemizden yayınlayacağız.

Belgeselin 2. bölümünde, 2011 Martında başlayan Suriye Devrimi'nin ilk barışçıl halk gösterileri, Esed rejiminin daha ilk günden halka acımasız müdahaleleri, Hafız Esed'in resminin ilk kez parçalanma anları ve sonrasında cesaretlenen bir halk ve Banyas olayları gözler önüne seriliyor.

DEVRİM RUHU -2. BÖLÜM-

HABERE YORUM KAT