1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Aydın ve Siyasetçilerden Öteye Paradigma İflas Etti"
"Aydın ve Siyasetçilerden Öteye Paradigma İflas Etti"

"Aydın ve Siyasetçilerden Öteye Paradigma İflas Etti"

Kenan Alpay, kaleme aldığı bugünkü yazısında 1 Kasım'da iflas edenlerin sâdece siyasî partiler ve siyasetçiler olmadığını söylüyor, "1 Kasım’da iflas edeni ve yerine ikame edilecek olanı açık, net ve cesaretle telaffuz etmek icap ediyor." diyor.

09 Kasım 2015 Pazartesi 09:14A+A-

Kenan Alpay - Aydın ve Siyasetçilerden Öteye Paradigma İflas Etti / Yeni Akit

1 Kasım sonuçlarında kimlerin kaybettiği tescillendi? İstifası istenen, özeleştiriye davet edilen, özür dilemesi beklenen epeyce isim ve kurum var, kamuoyunda dilden dile dolaşan. CHP ve Kılıçdaroğlu’nun, MHP ve Bahçeli’nin, Demirtaş ve HDP’nin bütün bağlantılarıyla birlikte müflis bir siyaset tüccarı olarak ortalıkta dolaştığından hiç kimsenin şüphesi yok. Fakat kaybedenler kulübü bugün gündem edilenlerden daha geniş ve derin bir cepheyi işaret etmektedir.

Toplumsal açıdan kaybedenler sadece siyasal parti ve kadrolar değil elbette. Kaybedenlere yatırım yapan ya da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun kaybetmesi için ittifak yapan, paralel hareket eden, birbirini kollayanlar da kaybetmiş durumdalar. Fethullah Gülen’e bağlı kadro ve kurumlar bunların başında geliyor. Kemalizmin sol-sosyalist, liberal ve lümpen uzantıları da bu iflas tablosunun ana bileşenidir. Ayrıca sadece Doğan Medya’dan öteye temsil ettiği TÜSİAD sınıfı mağlup olmuştur. Akademisyen, sanatçı, stratejiysen, aydın, çevreci vb. maskeler takarak Washington veya Brüksel adına, Rusya veya Tahran hesabına faaliyet yürütenler de 1 Kasım’da toplumun iradesine toslamışlardır.

Kemalizm Her Rengiyle Çöküştedir

Son birkaç yıldır yoğunlaşarak gündemde yer tutan Eski Türkiye-Yeni Türkiye mücadelesi çok basit bir metafor olarak görülebilir. Ancak bu metaforun ete kemiğe büründürülmesi, iç-dış siyasete bakan yüzü, siyaset ve kültürün temelleri, ulusal kimlik-İslami kimlik, Batı’yla ilişki ve gerilim hattı vs. üzerinden tartışmaya başladığımız zaman aradaki fark, rekabet ve beka mücadelesinin zannedilenden çok daha derin ve kuşatıcı olduğu görülecektir.

(...)

Yazının Devamı İçin Tıklayın >>>