1. HABERLER

  2. HABER

  3. Albaydan 28 Şubat ve BÇG İtirafları
Albaydan 28 Şubat ve BÇG İtirafları

Albaydan 28 Şubat ve BÇG İtirafları

Albay M.Ç’den, içinde yer aldığı BÇG’ye yönelik itiraflar: "Erdoğan’ın yargılanması organize edildi, iftira atmak bir yöntemdi."

19 Nisan 2012 Perşembe 12:43A+A-

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin ve Mustafa Bilgili tarafından yürütülen 28 Şubat soruşturmasında gözaltına alınan ve mahkemedeki sorgusunun ardından serbest bırakılan Albay M.Ç. savcılıkta, içinde yer aldığı Batı Çalışma Grubu’nun (BÇG) faaliyetleri ile ilgili önemli itiraflarda bulundu.

BÇG’yle ilgili krokide gösterilen planlama bölümü odasında çalıştığını belirten M.Ç, “Buraya giriş belgesi ya da kartının İstihbarat Başkanlığı tarafından verildiğini biliyorum” dedi.

Albay M.Ç, savcılıktaki 30 sayfalık ifadesinde şunları dile getirdi: “Dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Belediye Başkanı Şükrü Karatepe, Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Nabi Koçak hakkında çıkan haberler ve neticesinde gerçekleşen yargılama süreçleri ile ilgili olarak, böyle bir çalışma içerisinde olmadım ancak olaylar BÇG’nin organize ettiği olaylara benziyor.

Sivrilmiş irticacı fanatiklerin pasif hale getirilmesi konusu. Burada kast edilenin toplumda itibarı olan, sözü dinlenen kişiler olduğun düşünüyorum.

Gerekirse iftira atılır

Pasifize etmenin ise bunların gerçekte yaptıkları, kimsenin bilmediği küçük düşürücü hareketlerini toplum önüne sermek ya da kendilerine iftira atmak şeklinde gerçekleştirilebileceği düşünüyorum. Ben bu psikolojik harekât eylemlerine katılmadım ve tasvip etmedim.

Gündüz ve Şahin kullanıldı

Ancak sorduğunuz Fadime Şahin, Müslüm Gündüz, Acmendiler, tarikat ve diğer benzer haberlerin psikolojik hareket orijinali olduğunu düşünüyorum. Aczmendi, üfürükçü hoca ve benzeri konuların sürekli gündemde tutulması, bu tür insanların kamuoyuna getirilmesinin, ileride yapılacak olan faaliyetlere gerekçe oluşturulması amacı taşıdığını düşünüyorum. Bunlar kamuoyu faaliyetleridir.

Ben demokrasinin askıya alınmasına karşı bir insanım, bu amaçla yapılan faaliyetleri tasvip etmiyorum. Ancak ne yazık ki benim çalıştığım kurumda geçmişte bahsedilen demokrasiye karşı hareketler olmuştur.

Karadayı’nın da bilgisi vardır

BÇG’nin kuruluş aşamasında görev yapmadım. Ben tabiri caizse orada işe güce karışmadım. Bir bakıma turist gibi bulundum. Ancak BÇG’nin Genelkurmay 2. Başkanlığı’na bağlı olarak çalıştığını, Genelkurmay Başkanı’nın da bilgisinin olabileceğini düşünüyorum.

Böyle bir örgütlenmeyi doğru bulmuyorum. Bunu üst komutanlıklar planlar ve uygular. Bilgi bankasının varlığından ve yerinden haberim yoktur.

Bu çalışmalar yasal değil

BÇG’nin Batı Eylem Planı’nda bahsedilen ‘İran’ın iç içişlerine karışmak alkol ve uyuşturucu faaliyetleri yaygınlaştırılması vb.’ şeklinde belirtilen görüş ve düşüncelere katılmıyorum. Bu çalışmaların yasal olduğunu düşünmüyorum.”

Arzu Yıldız / Taraf

 

HABERE YORUM KAT