1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. “Adı Soykırım” belgeselinin gösterimi Atlas Sinemasında gerçekleştirilecek
“Adı Soykırım” belgeselinin gösterimi Atlas Sinemasında gerçekleştirilecek

“Adı Soykırım” belgeselinin gösterimi Atlas Sinemasında gerçekleştirilecek

Yarın (22 Mart) saat 19.00’da Doğu Türkistan’daki soykırımı inceleyen “Adı Soykırım” belgeselinin gösterimi gerçekleştirilecek!

21 Mart 2022 Pazartesi 12:35A+A-

HAKSÖZ HABER

Çin’in yıllardır Doğu Türkistan’ı Çinleştirmek adına etnik, dini ve kültürel soykırım gerçekleştirdiği gerçeğine gözlerini kapatanlar için “Adı Soykırım” belgeseli Tülay Gökçimen'in yönetmenliğinde izleyici ile buluşturuluyor.

Bir halkın yavaş yavaş asimile edilerek tarih sahnesinden silinmesi anlamına gelen bu soykırımın varlığını reddedenler aynı zamanda Çin propaganda makinesi olarak çalışıyorlar. Bu akıl ve insanlık dışı söylemlere karşı yaşananların tek kelimeyle soykırımdan ibaret olduğunu haykıran belgeselin gösterimi yarın (22 Mart) saat 19.00’da Atlas Sinemasında gerçekleştirilecek!

Doğu Türkistanlı Müslümanların yaşadıklarını dünyaya duyurmayı amaçlayan belgeselin prodüksiyonu Human Movie Team tarafından yapıldı. Kardeşlerimizle dayanışma adına atılan bu hayırlı adım sanatın insanlık sorunlarına yönelik hizmetine örnek olarak gösterilebilir. Bu sebeple herkesi yarın saat 19.00’da Atlas Sinemasına bekliyoruz!

foef2-jwyaef7og.jpg

HABERE YORUM KAT