1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Adem Özköse ve Hamit Coşkun İçin Teşvikiye'de Eylem
Adem Özköse ve Hamit Coşkun İçin Teşvikiyede Eylem

Adem Özköse ve Hamit Coşkun İçin Teşvikiye'de Eylem

Özgür-Der’in çağrısıyla Adem Özköse ve Hamit Coşkun için Suriye Konsolosluğunda toplanan Müslümanlar Baas rejimini protesto ettiler.

15 Mart 2012 Perşembe 16:46A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bugün, 6 gündür Suriye’de kayıp olan ve hayatlarından endişe edilen gazeteci Adem Özköse ve kameraman Hamit Coşkun’un serbest bırakılması için Suriye Konsolosluğu önünde bir eylem yapıldı.

Özgür-Der’in düzenlediği eylemde Adem Özköse ve Hamit Coşkun’un 6 gündür kayıp olduğu ve hayatından endişe edildiği, bu kardeşlerimizin bir an önce bulunması gerektiği vurgusu yapıldı. Eylemde Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Gerçek Hayat Dergisi Yayın Yönetmeni Ali Adakoğlu ve İHH Genel Başkan Yardımcısı Osman Atalay konuşma yaptı.

“Esed Rejimi Gazeteci Marie Colvin ve Remi Ochlik’i Katletti; Adem Özköse ve Hamit Coşkun’un Katledilmesini Engelleyeceğiz!” yazılı pankartın açıldığı eylemde “Adem Özköse ve Hamit Coşkun’u Esed Rejimi’nin Elinden Kurtarın” yazılı ve Adem Özköse ve Hamit Coşkun’un resimlerini bulunduğu dövizler taşındı.

Eylemde konuşan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan KayaSuriye on yıllardır despotizm ve kayıplar ülkesi olarak biliniyor. Şimdi bu kayıplar kervanına iki kardeşimiz de katıldı. Adem Özköse ve Hamit Coşkun kardeşlerimiz Suriye’de 5 gündür kayıplar. Bu kardeşlerimizin Suriye rejiminin elinde olduğunu görgü şahitleri aracılığıyla biliyoruz. Dolayısıyla şunu vurgulamak istiyoruz. Eğer Suriye rejimi durumdan haberdar olmadıklarını söylerse buna inanmayacağız. Kardeşlerimizin akıbetlerinden Suriye rejimi sorumludur.” dedi.

Kaya, “Daha önce Suriye’de yabancı gazeteciler öldürüldü. Çocukların öldürülmesini, halkın katledilmesini gösterdikleri için bu gazetecileri hedef alan rejim şimdi de bu iki kardeşimizi hedef almıştır. Gerek uluslararası gerekse Türkiye kamuoyu ve resmi makamlarının bu konuyla ilgilendiğini biliyoruz fakat daha somut adımlar bekliyoruz. Eğer bu kardeşlerimizin hayatları hakkında bir sıkıntı olursa, burada yazı ve yorumları ile katil Baas diktasının gazeteci adı altında açıkça ajanlığını yapan şahıslar bunun hesabını vereceklerdir.” şeklinde konuştu.

Gerçek Hayat Dergisi ve Milat Gazetesi Yayın Yönetmeni Ali Adakoğlu yaptığı konuşmada “İki gazeteci kardeşimiz sözün bittiği yerde, Suriye’de yaşanan katliamı tüm dünyaya anlatabilmek için Suriye’ye giriş yaptı fakat bu kardeşlerimizden 10 Mart’tan beri haber alamıyoruz. Suriye’de yaşanan insanlık dışı uygulamalar bizim kardeşlerimizin hayatı ile ilgili ümitlerimizi her geçen gün kırıyor. Bir an önce kardeşlerimizin serbest bırakılmasını istiyoruz.” açıklamasını yaptıktan sonra “Daha önce Mavi Marmara’da, Gazze’de, Moro’da savaş muhabirliği yapmış olan Adem Özköse, Esed Rejimi’nin vahşetini en iyi ortaya koyabilecek gazetecilerden biriydi. Biz bu yüzden Suriye’de yaşanan vahşeti en iyi şekilde gözler önüne sermesi için bu arkadaşımız görevlendirdik. Allah‘ın izniyle Adem Özköse birkaç gün içinde aramızda katılacak ve Suriye’de yaşanan katliamı gözler önüne serecektir.” temennisinde bulundu.

Son olarak İHH Genel Başkan Yardımcısı Osman AtalayGeçtiğimiz sene bugün Suriye’de özgürlük arayışları başladığından beri biz katliam dursun, vahşet bitsin diye hep buradaydık. Bundan sonra da Adem ve Hamit kardeşlerimiz serbest bırakılsın diye sesimizi çıkaracağız. İnşallah en kısa zaman Adem Özköse ve Hamit Coşkun’u aramızda görürüz.” diyerek kararlı olduklarını belirtti.

Eylemde “Adem Özköse Serbest Bırakılsın!”, “Adem, Hamit Hemen Bırakılsın!”, “Beşşar Esed Suriye’den Defol!”, “Katilin Elçisi Ankara’dan Defolsun!”, “İşkenceye Hayır, Medyaya Özgürlük!” sloganlarının atıldığı eylem tekbirle sona erdi.

Eylemin sonunda gazeteci kardeşlerimizin rejime bağlı milisler tarafından Suriye istihbaratına teslim edildikleri ve Hamit Coşkun’un yaralı olduğu şeklinde bir bilgi ulaştı. Kardeşlerimiz sağ salim bir şekilde Türkiye’ye dönene kadar mücadelenin sürdürüleceğinin belirtildiği eylemde Suriye direnişinin de yalnız olmadığı ve Esed rejimi yıkılıncaya kadar direnişe destek verileceğinin altı çizildi.

15032012_suriye_konsolosluk_ademozkose_hamitcoskun_serbest_birakilsin.jpg

15032012_suriye_konsolosluk_ademozkose_hamitcoskun_serbest_birakilsin-(2).jpg

15032012_suriye_konsolosluk_ademozkose_hamitcoskun_serbest_birakilsin-(3).jpg

15032012_suriye_konsolosluk_ademozkose_hamitcoskun_serbest_birakilsin-(4).jpg

15032012_suriye_konsolosluk_ademozkose_hamitcoskun_serbest_birakilsin-(4).20120316185118.jpg

15032012_suriye_konsolosluk_ademozkose_hamitcoskun_serbest_birakilsin-(5).jpg

İLGİLİ HABERLERİMİZ:

Adem ve Hamit’e Kavuşmak Duasıyla

Dostlarımızı Bekliyoruz; Saniyeler Yıllar Gibi...

RSF: Türkiyeli Gazeteciler Serbest Bırakılsın!

ÖZGÜR-DER’den Adem ve Hamit İçin Teşvikiye'de Eylem

A. Özköse ve H. Coşkun'dan Haber Var!

Davutoğlu: 'İki Gazetecinin Burunları Dahi Kanamasın'

Özköse ve Coşkun'un Hayatından Endişeliyiz! (Basın Toplantısı)

Adem Özköse ve Hamit Coşkun Suriye'de 6 Gündür Kayıp (Dakika Dakika)

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum