1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kardeşlerimiz Suriye'de 6 Gündür Kayıp
Kardeşlerimiz Suriyede 6 Gündür Kayıp

Kardeşlerimiz Suriye'de 6 Gündür Kayıp

Suriye'ye giden gazeteci kardeşimiz Adem Özköse ve kameraman Hamit Coşkun'dan 5 gündür haber alınamıyor.

14 Mart 2012 Çarşamba 22:09A+A-

-HABERLE İLGİLİ DETAYLARI BURADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ... GELİŞMELERİ BURADAN DUYURACAĞIZ.-

15 MART 2012

13.00 - SURİYE İSTİHBARATINA TESLİM EDİLDİLER...
Adem Özköse ve Hamit Coşkun kardeşlerimizin el-Fua köyündeki rejim yanlısı milisler tarafından Suriye istihbaratına teslim edildikleri ve zırhlı araçlarla bilinmeyen bir yere götürüldükleri iddia edildi. Ayrıntılar için tıklayınız...

ÖZGÜR-DER'DEN EYLEM ÇAĞRISI

Özgür-Der de Adem Özköse ve Hamit Coşkun kardeşlerimiz için eylem çağrısında bulundu. 15 Mart Perşembe günü 13.00'te Teşvikiye'deki Suriye Konsolosluğu önünde toplanma çağrısında bulunan Özgür-Der, kardeşlerimizin hayatlarından endişe içinde olduklarını açıkladı.

09.00- Bugün 6. gün...
Gazeteci kardeşlerimize 6 gündür ulaşılamıyor.

14 MART 2012

19.00- BAŞBAKAN ERDOĞAN: TAKİP EDİYORUZ
Başbakan Erdoğan da yaptığı açıklamada gazetecilere sağ salim ulaşabilmek için gerekli her türlü girişimi başlattıklarını açıkladı.

18.00- DIŞİŞLERİ: BURUNLARI DAHİ KANAMASIN

Gazetecilerin kaybolduğunun anlaşıldığı salı akşamı itibariyle Suriye makamları ile iletişime geçen Dışişleri Bakanlığı, 'burunları dahi kanamasın, bir zarar gelmesin' mesajını vererek, gazetecilerin durumu hakkında bilgi istedi. Bu kapsamda Türkiye'nin Şam Büyükelçisi Ömer Önhon ve Halep Başkonsolosu Adnan Keçeci'nin de gerekli girişimlerde bulunduğu belirtildi. Dışişleri Bakanlığı'nın üst düzey bir yetkilisi, Şam yönetiminden henüz konuya ilişkin bir bilgi gelmediğini, Halep Valiliği'nin ise konuyu araştırdığını söyledi.

16.00- ÖZGÜR-DER'DEN EYLEM ÇAĞRISI

Özgür-Der de Adem Özköse ve Hamit Coşkun kardeşlerimiz için eylem çağrısında bulundu. 15 Mart Perşembe günü 13.00'te Teşvikiye'deki Suriye Konsolosluğu önünde toplanma çağrısında bulunan Özgür-Der, kardeşlerimizin hayatlarından endişe içinde olduklarını açıkladı.

15.00- MİLAT'TA BASIN TOPLANTISI YAPILDI...
Ayrıntılar için tıklayınız...

14.00- DAVUTOĞLU, TWEET'TEN MESAJ YAYINLADI
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, tweetten paylaştığı mesajlarında şunları söyledi:

Zor şartlar altında görev yapan basın mensuplarının güvenliğine herkesin azami dikkat göstermesi gerekiyor. Suriye'ye geçtikten sonra kendilerinden haber alınamayan gazeteciler #AdemOzkose ve #HamitCoskun'un durumu ile yakından ilgileniyoruz.

12:55- BU AKŞAM 17.00'DE GALATASARAY LİSESİ ÖNÜNDE

16 Temmuz Gençlik Hareketi bu akşam 17.00'de Taksim-İstiklal Caddesi'ndeki Galatasaray Lisesi önünde toplanma çağrısında bulundu. 

12.10 - KRİZ MASASI
Kardeşlerimizle ilgili gelişmeleri yerinden takip eden bir kriz masasının - Hatay'da kurulduğu öğrenildi. AA Suriye Masası ekibi de dakika dakika yerel kaynaklarla iletişim halinde. Ancak şu ana kadar teyit edilmiş bir bilgi yok.
 
12.00 - DIŞİŞLERİ: DİPLOMATİK OLARAK TÜM GİRİŞİMLERİ YAPTIK
Dışişleri Bakanlığı, kardeşlerimizle ilgili tüm diplomatik girişimleri gerçekleştirdiklerini açıkladılar. Kendisiyle yapılan görüşmede Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Enformasyon Daire Başkanı "Halep Konsolosluğu ve Şam Büyükelçiliği olayı takip ediyor. Dışişleri olarak tüm ayrıntıları takip ediyoruz. Suriye ile temas halindeyiz. Kısa sürede iyi haberler alacağımızı umuyoruz." dedi.
 
11.00 - ETKİNLİKLER SÜRÜYOR
Bugün (14 Mart Çarşamba) 15:30'da 16 Temmuz Gençlik Hareketi, Anadolu Ahde Vefa Derneği, Mazlumder, İHH ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla Dışişleri Bakanlığına dilekçe verilip basın açıklaması yapılacak. Basın açıklamasının ardından, saat: 17.00'de Suriye Büyükelçiliği önüne gidilecek.
 
01.30 - PROTESTO EDİLDİ 

Adem Özköse'nin de mensubu olduğu 16 Temmuz Gençlik Hareketi bilgi alabilmek için 00.00'da Ankara'da Dışişleri Bakanlığı önündeydi. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri konuyla ilgilendiklerini açıkladılar.

İstanbul'da ise protesto için Nişantaşı'ndaki Suriye Konsolosluğu önünde toplanan grup, Esed rejimini protesto etti.
 
13 MART 2012

21.00 - İKİ KARDEŞİMİZ SURİYE'DE KAYIP

Yaklaşık bir hafta önce Suriye'ye giden iki  gazeteciden 4 gündür haber alınamıyor.   

İslam coğrafyasındaki savaş bölgelerinde yaptığı özel haberlerle tanınan Gerçek Hayat Dergisi Ortadoğu temsilcisi Adem Özköse ile kameraman Hamit Coşkun, dünya medyasına kapatılan Suriye'de gerçekte neler yaşandığını dünyaya haber vermek ve belgesel çekmek için Hatay sınırından İdlib kentine geçti.
 
İdlib'e ulaştıklarını bildiren basın mensuplarından, 4 gündür haber alınamadığı belirtildi.
 
adem-ozkose_hamit-coskun.jpg
 
Kardeşlerimize bir an önce sağ salim ulaşmak için Rabbimize dua ediyoruz.
 
-Gelişmeleri aktaracağız.-
 
HAKSÖZ-HABER
 

HABERE YORUM KAT

29 Yorum