1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Örtülü Öğretmene ‘Dinî Kitap’ Cezası
Örtülü Öğretmene ‘Dinî Kitap’ Cezası

Örtülü Öğretmene ‘Dinî Kitap’ Cezası

Antalya’da derslere perukla girdiği için uyarı cezası verilen anaokulu öğretmeni Münevver Melek Işık hakkında dini içerikli kitap bulundurduğu iddiasıyla ikinci bir soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

01 Aralık 2011 Perşembe 03:53A+A-

Antalya’da derslere perukla girdiği için uyarı cezası verilen anaokulu öğretmeni Münevver Melek Işık hakkında dini içerikli kitap bulundurduğu iddiasıyla ikinci bir soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Soruşturma süreci, KESK üyesi bir öğretmenin Işık’ın ders verdiği sınıfın kitaplığında çocuklara abdest almayı öğreten dini içerikli “Pamuk Dede ve Şeker Nine” serisi “Arı Balbul” isimli kitap bulduğunu ileri sürmesiyle başladı. 03.09.2010 tarihli Öğretmenler Kurulu toplantısında konu gündeme getirilerek Işık hakkında dini kitaplar bulundurduğu gerekçesiyle tutanak tutuldu.

Akit’in ele geçirdiği 09.09.2010 tarihli “2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılında Ana Sınıfında Okutulacak Kitapları İnceleme ve Değerlendirme” toplantı tutanağına göre KESK üyesi olduğu öğrenilen Okul Müdürü Abdullatif Tapkan ile Eğitim Bir Sen üyesi olduğu öğrenilen başörtülü öğretmen Münevver Melek Işık arasında “dini kitap bulundurma” tartışması yaşandı.

Toplantıda müdür Tapkan, ders kitaplarının “Türk Milli Eğitimi’nin Genel Amaç ve İlkelerine, Atatürk İlke ve İnkılaplarına” uygun olması gerektiğini belirterek, Işık’a “Yönetmeliğe aykırı davranarak öğrencilerimizin ruhsal dünyalarında derin izler bırakacak zararlara neden olmuyor musunuz?” diye sordu. Işık ise, “Dini eğitimin verilmesi neden sakıncalı olsun ki. Benim kitaplığımda böyle bir kitap yok üstelik” karşılığını verdi.

“BENİM BAŞÖRTÜME TAKTINIZ”

Tapkan, elindeki “Pamuk Dede ve Şeker Nine” serisi “Arı Balbul” kitabını göstererek, “Bu kitaplar sizin kitaplığınızda değil miydi?” diye sordu. Işık ise, “Evet benim kitaplığımdaydı; ancak onları velilerimiz getirmiş olabilir” diyerek “Bence bu kitaplar problem değil, siz asıl benim başörtüme taktınız. Yoksa bu kitapların öğrencilere ne zararı olduğunu anlayabilmiş değilim” dedi. Tapkan ise, “Kurum içinde kılık-kıyafet yönetmeliğine uygun davrandıktan sonra bizim için bir sorun yok” dedi.

ÇOCUKLARA ABDESTİ ÖĞRETMEK SUÇ MU?

Geçirdiği soruşturmaların ardından Mehmet Akif İlköğretim Okulu’na geçici görevle atanan Işık’ın kitaplığında bulunan Arı Balbul kitabında çocuklara Kur’an-ı Kerîm okumak ve namaz kılmak için nasıl abdest alınacağı öğretiliyor. Kitabın abdest ve önemini çocuklara öğretmek için hazırlandığı belirlendi.

Antalya Valiliğinin 01.08.2011 tarih ve 5065 sayılı olur ile Işık hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma daha önce peruk taktığı için ceza verilmesini öngören müfettişlere verildiği iddia ediliyor. Okul Müdürü Abdullatif Tapkan’ın, Işık’ı masasında duran dosyayı göstererek ve 28 Şubat sürecinde aldığı cezaları ima ederek, “Senin sicilin bozuk, seni il dışına sürdürebilirim, ayağını denk al, senin bu sene sicil notunu kıracağım” diye tehdit ettiği de iddia ediliyor. Ayrıca KESK üyesi müfettişlerin müdür ile ilgili iddiaları örtbas etmeye çalıştığı ileri sürülüyor.

Hasan Tosun / Yeni Akit

60334228758436033422875843.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum