1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Özgür Eğitim-Sen'den Özgür-Der'e Destek
Özgür Eğitim-Senden Özgür-Dere Destek

Özgür Eğitim-Sen'den Özgür-Der'e Destek

Özgür-Der hakkında “Resmi Törenleri Boykot Çağrısı” nedeniyle açılan kapatma davasına Özgür Eğitim-Sen’den tepki geldi.

21 Şubat 2009 Cumartesi 15:58A+A-

Özgür Eğitim-Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi, Özgürlük konusunda sağlam bir iç tutarlılığa sahip olan Özgür-Der; zulmedenlere de "insandışılaşmışlıklarını" fark etmeye ve "adaleti" üstün tutarak "insan" kimlikleriyle barışmaya çağırır.

Özgür Eğitim-Sen Genel Başkanı'nın yaptığı açıklamanın tam metni:

TARİHTE SON SÖZÜ HEP DİRENENLER SÖYLER!

Özgür-Der kurulduğu günden beri "İslami kimliğin inşası" merkezinde eğitim çalışmalı yapan ve insan hakları konusunda İslami değerlerle söylem ve tavır geliştirmeye çalışan, ilkeli ve tutarlı duruşuyla da tüm muhalif kesimlerin saygınlığını kazanmış bir kuruluştur.

Özgürlük konusunda sağlam bir iç tutarlılığa sahip olan Özgür-Der; zulmedenlere de "insandışılaşmışlıklarını" fark etmeye ve "adaleti" üstün tutarak "insan" kimlikleriyle barışmaya çağırır.

Halkımız 80 yıldır resmi ideolojinin gerici ve baskıcı saldırısı altındadır. Devleti ele geçirdiği günden beri resmi ideoloji her türlü farklılıkları yok sayarak tek tipleştirmeyi dayatmaktadır. Özgürlüğe, insan haklarına ve düşünce özgürlüğüne karşı katı bir tutum içinde olan resmi ideoloji uydurduğu mistik içerikli ritüelleriyle kendini bir "din" olarak dayatmaktadır. Darbelerle, çetelerle baskı ve şiddetle kendini zorla dayatan resmi ideoloji her türlü muhalefetin hiçbir türüne karşı doğası gereği tahammül gösterememektedir.

İstanbul Valiliği, ÖZGÜR-DER'in amacı dışına çıkarak vatandaşı ayrımcılığa, kutuplaşmaya ve bölücülüğe sevk etmekte olduğu iddiasıyla kapatma davası açmıştır. Bu dava özgürlük ve adalet taleplerine karşı tahammülsüzlüğün bir göstergesi olarak tarihe düşülen notlardan birisi daha olacaktır.

Resmi ideoloji taraftarları şunu iyi bilmelidir ki ülkemiz tek parti karanlığına tekrar döndürülemeyecektir. Halkımızın yükselen bilinci buna izin vermeyecektir.  Elbette özgürlük ve adalet adına yürünmesi gereken daha çok yolumuz olduğunun bilincindeyiz. Ancak tüm baskı ve dayatmalara karşı elde ettiğimiz haklarımızı da orta yerde bırakıp geri çekilmeyeceğiz.

Köhnemiş ulus devlet zihniyeti ve remi ideoloji dayatmalarıyla bu ülkenin götürülmek istendiği yer batının ortaçağ karanlığından başka bir şey değildir. Eğer özgür düşünceye set vurulabilseydi diktatörlüklerin hepsi şuan hala ayakta olurdu.

Düşünce ve inanç özgürlüğü ekseninde ortaya koyduğu çalışmalıyla ÖZGÜR-DER'i takdir ettiğimizi ve bu haklı davalarında yanlarında olduğumuzu ÖZGÜR EĞİTİM-SEN olarak deklare ediyoruz.