1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mursi'ye Destek İçin Milyonlar Meydanlarda
Mursiye Destek İçin Milyonlar Meydanlarda

Mursi'ye Destek İçin Milyonlar Meydanlarda

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı liderlerinden es-Seyyid Nezili, 'Bugün en-Nahda Meydanını ve caddeleri doldurarak Mursi'yi ve kararlarını destekleyenlerin sayısını göstermeyi hedefledik' dedi.

01 Aralık 2012 Cumartesi 22:59A+A-

Mısır genelindeki Mursi'ye destek gösterilerine 4 milyon kişinin katıldığı belirtiliyor.

Anadolu Ajansının verdiği habere göre; Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı liderlerinden es-Seyyid Nezili, yeni anayasal düzenlemelere destek vermek için en-Nahda Meydanı'nda gerçekleştirilen gösteriyi değerlendirdi.

Gösterinin Mursi ve kararlarına halkın verdiği desteği göstermek adına yapıldığını söyleyen Nezili,'Bugün en-Nahda Meydanı'nı ve caddeleri doldurarak Mursi'yi ve kararlarını destekleyenlerin sayısını göstermeyi hedefledik. Onların bizi sloganlarıyla kötülediği gibi biz onları kötülemeyeceğiz' diye konuştu.

Nezili, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin son anayasal düzenlemelerine muhalif olanlarla destekleyenlerin sayısı arasındaki açık farka rağmen ülkenin içinde bulunduğu krizden çıkması için tek bir görüş üzerine ittifak edilmesi ve diyalog kurulması gerektiğini ifade etti.

Gösteriye, 25 Ocak Devrimi liderlerinden Dr. Safvet Hicazi, Selefi eğilimli lider Muhammed İsmail ve İhvan liderlerinden Hilmi el-Cezzar, Ekrem eş-Şair gibi isimler de katıldı.

Mısır'ın Gize kentinde bugün anayasa taslağını destekleyen yaklaşık 1 milyon kişi, Kahire Üniversitesi önündeki en-Nahda Meydanı'nında toplandı.

Mursi'nin yeni anayasal düzenlemelerinin açıklanmasından bu yana ülke genelinde muhalifler ile destekçileri arasında gerginlik yaşanıyor.

Muhalifler tarafından 'diktatörlük' olarak nitelendirilen yeni anayasal düzenlemeler, Mursi'yi destekleyenler tarafından 'devlet kurumlarının parçalanmasını engellemek' olarak değerlendiriliyor.

muhammed_mursiye_destek1.jpg

muhammed_mursiye_destek2.jpg

muhammed_mursiye_destek3.jpg

muhammed_mursiye_destek4.jpg

muhammed_mursiye_destek6.jpg

HABERE YORUM KAT