1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisinin Ağustos 2018 Sayısı Çıktı
Haksöz Dergisinin Ağustos 2018 Sayısı Çıktı

Haksöz Dergisinin Ağustos 2018 Sayısı Çıktı

Haksöz dergisinin Ağustos 2018 tarihli 329. sayısı okurlarıyla buluştu.

04 Ağustos 2018 Cumartesi 21:16A+A-

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” manşetiyle aylık yayınına devam eden Haksöz dergisi, Ağustos 2018 tarihli 329. sayısında yerlilik-millilik tartışmalarını manşete taşıdı.

Gündem yazısını bu konuya ayıran dergi, “Yerlilik-millilik kriteriyle otoriter ve buyurgan devlet mantığı güncelleniyor mu?” sorusu üzerinden konuyu tartışıyor; eleştiri, hukuk, sorgulama, adalet ve hakkı tavsiyeleşmek gibi hususların önemine dikkat çekiyor.

Musa Üzer de konuya paralel olarak muhafazakârlık-İslamcılığın iktidar rapsodisini kaleme alıyor. Yanlışlar karşısında Müslüman şahsiyetlerin, cemaatlerin suskunluklarını da İslami gelenekle kıyaslayarak ele alıyor.

Bahadır Kurbanoğlu, aynı meselenin hassaten medya boyutunu irdeliyor. Kurbanoğlu, yazısında tasfiyeciliğin ve “tek”çi anlayışın yol açtığı ideoloji ve ahlak sorununa işaret ediyor.

Rıdvan Kaya ise sıradanlığa razı olmamaya çağrıda bulunuyor. Tartışmaya tahammül edilmeyen, hamasi duyguların alabildiğine köpürtülmesiyle gerçeklik kaygısının hor ve hakir görüldüğü, hakikatin sloganlara feda edildiği bereketsiz, niteliksiz bir ortama karşı “adil şahitlik” sorumluluğuna dikkat çekiyor.

İkram Filiz, FETÖ’den sonra Adnan Oktar çevresine yönelik operasyonun da “cemaat” ve “cemaatleşme” aleyhine kullanılmasına karşı cemaat konusunu kavramsal ve pratik boyutuyla işliyor. Cemaatin İslami varoluşa ruhunu veren İslami, insani, fıtri sosyal bir ihtiyaç olduğunu gözler önüne seriyor.

Haşim Ay, ABD ile uluslararası krize dönüşen Rahip Brunson olayını, arka planını, mevzunun diplomatik ve hukuki boyutunu irdeliyor.

Gökhan Ergöçün’ün çevirdiği yazılarda Bassel Oudat, Rusya’nın Suriye’deki nüfuzunu; Pamela Constable, Afganistan’da paralel bir devlet inşa etmeyi başaran Taliban’ı; Ali Mamouri, Sünnilerin İran’daki adalet arayışını ve Rania Al Malky, Sisi’nin Mısır’ında basın üzerindeki baskıları yazıyor.

M. Hasip Yokuş, İran’a bakışın dününü ve bugününü irdeliyor.

Fevzi Zülaloğlu, Atatürk’e hakaretten tutuklanan Safiye İnci üzerinden yapılan tartışmalar üzerine kaleme aldığı yazısında eleştiri ahlakı ve hududullahı konu ediniyor. Zülaloğlu, Kur’an’da yer alan ağır eleştirilerle birlikte Resul’ün sünnetindeki ve İslam tarihi içindeki bazı örneklere de yer veriyor. Zülaloğlu, bu sayıdaki bir diğer yazısında Allah’a karşı 10 görevimizi kaleme almış.

Şuayb Mekeç, İslami Siyaset Teorisinde evrelerin analizini ele almaya başladığı ve giriş mahiyetindeki yazısında İslami olmayan bir düzende Müslümanların yönetimini tartışıyor.

Ali Uzun, Resul’ün çağrısına icabet eden gençlerden günümüze örneklikleriyle öne çıkan gençlere de yer verdiği yazısında davet ve mücadelede gençliğin önemine dikkat çekiyor.

Erkam Kuşçu, Hayy B. Yakzan’da din-felsefe ilişkisini kaleme aldığı yazısında İbn Sina ve Gazzali’nin yaklaşımları karşısında İbn Tufeyl’in durduğu yeri irdeliyor.

Bünyamin Doğruer de bir şiiriyle bu sayıdaki yerini alıyor.

haksoz_dergisi_agustos_2018_kapak.jpeg

755-001.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

7 Yorum