1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. İstanbul’daki 20 üniversitenin öğrencileri ortak Gazze eylemi gerçekleştirdi
İstanbul’daki 20 üniversitenin öğrencileri ortak Gazze eylemi gerçekleştirdi

İstanbul’daki 20 üniversitenin öğrencileri ortak Gazze eylemi gerçekleştirdi

İstanbul'daki 20 üniversitenin öğrencileri ‘Üniversiteler Kıyamda’ çağrısı ile Beyazıt Meydanı'nda bir araya gelerek İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayan ve Filistinlere desteklerini ileten eylem düzenledi.

18 Mayıs 2024 Cumartesi 22:13A+A-

Beyazıt Meydanı'nda toplanan öğrenciler ellerinde "Katil İsrail ve suç ortağı ABD döktükleri kanda boğulacak", "Filistin'de soykırıma dur de", "Gazze'deki 12 üniversitenin tamamı İsrail tarafından yok edildi", "Filistin halkı yalnız değildir", "Çocuklar uyurken sessiz olunur, ölürken değil", "Özgür Filistin'in yanındayız", "İnsanlık ölüyor, dünya seyrediyor" ve "Gazze için kampüsler ayağa, yaşasın küresel intifada" yazılı Türkçe, İngilizce ve Arapça pankartlar taşıdı.

"KATİL İSRAİL FİLİSTİN'DEN DEFOL!"

Öğrenciler bir süre "Meydanda, kampüste, intifada her yerde", "Hamas'a selam, direnişe devam", "Nehirden denize, özgür Filistin", "Gazze'nin izzeti, diriltiyor ümmeti", "Katil İsrail Filistin'den defol" ve "İnsanlık vicdanı siyonizmi yenecek" şeklinde slogan attı. Beyazıt'ta düzenlenen eyleme İstanbul Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, İstanbul Sebahattin Zaim Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, İbn Haldun Üniversitesi, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi, Medipol Üniversitesi, Türk Alman Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Koç Üniversitesi'nden çok sayıda öğrenci katıldı.

"HAMAS'A TERÖR YAFTASI YAPIŞTIRANLAR VİCDANDAN YOKSUNDUR"

Program, Özyeğin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi Abdullah Muhammed Khan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından ortak basın bildirisini okuyan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Murat Faruk Alparslan, İsrail rejiminin Filistin'de sürdürdüğü işgal, soykırım ve tehcirin 7 Ekim'de başlamadığını, 75 yılı aşkın bir süredir devam ettiğini söyledi. Bir takım çevrelerin dile getirdiği her şeyin 7 Ekim'de başladığı tezviratına karşı çıktıklarını belirten Alparslan, "Aksa Tufanı, onlarca yıldır süregelen işgale, yağmaya ve katliamlara karşı verilen mücadelenin haklı bir tezahürüdür." dedi. Alparslan, İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü soykırım siyasetinin dayanılmaz boyutlara ulaşınca İsrail'i kerhen kınayıp Hamas'a terör yaftası yapıştıran zihniyetin vicdandan ve ahlaktan yoksun olduğunu dile getirdi.

"REFAH'A SALDIRI FELAKETİ DERİNLEŞTİRECEK"

İsrail'in güvenli bölge olarak nitelediği ve 1,5 milyondan fazla insanı göçe zorladığı Refah'a ABD desteğiyle yeni bir saldırı düzenlediğini kaydeden Alparslan, şöyle konuştu: "35 binden fazla insanın İsrail tarafından vahşice katledilmesinin ardından Refah'a yönelik herhangi bir saldırı bu felaketi daha da derinleştirecektir. Bu insani krizin daha fazla derinleşmemesi adına Refah'a yönelik bütün saldırıların durdurulması için çağrımızı yineliyoruz. Türkiye'den, dünyanın dört bir yanında siyonist çetenin katliamlarına karşı çıkan özgür dünyanın özgür gençlerine ve kampüsleri intifada kamplarına çeviren cesur üniversite öğrencilerine selam olsun. Türkiye'deki muhtelif üniversitelerin öğrencileri olarak, Filistin halkının haklı mücadelesinin yanında olduğumuzu sürecin en başından beri dile getirdik. Bugün de burada, Hamas'a ve şanlı Kassam tugaylarına selamlarımızı iletiyoruz. Bu şerefli direnişin 224. gününde desteğimizin sürdüğünü gururla haykırıyor ve intifadanın özgür gençleri olarak mücahitlerin yolunu yolumuz biliyoruz." dedi.

NEKBE GÜNÜNÜN 76.YILDÖNÜMÜNDE BİR KEZ DAHA SESLERİNİ YÜKSELTTİLER

İsrail'in Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği katliamın miladı olan Nekbe gününün 76. yıl dönümünde bir kez daha seslerini yükselttiklerini kaydeden Alpasrlan, "Filistin'in izzetli halkına karşı işlenen insanlık suçunun bir an önce son bulmasını ve siyonist zalimlerin, başta ABD olmak üzere bütün işbirlikçi devletlerin ve şirketlerin cezalandırılmasını yüce Allah'tan gayretlerimizle beraber diliyoruz." diye konuştu.

Alparslan, şehitlerin yolunun yolları, hayatlarının hayatları ve ölümlerinin de ölümleri olduğunu belirterek, "Akıbet ancak ve ancak Müslümanların, müttakilerin ve inananların olacaktır." ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması daha sonra Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü öğrencisi Tarık Rauf Özyayla tarafından İngilizce, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi Mehmet Akif Baydemir tarafından da Arapça olarak okundu. İsrail'de hayatını kaybeden Filistinler için gıyabi cenaze namazı kılınmasının ardından yapılan dua ile eylem sona erdi.

whatsapp-image-2024-05-18-at-23-18-47.jpeg

whatsapp-image-2024-05-18-at-23-18-49.jpeg

Kaynak: Sabah

HABERE YORUM KAT

1 Yorum