1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Bartın’da Gazze halkıyla dayanışma mitingi gerçekleştirildi
Bartın’da Gazze halkıyla dayanışma mitingi gerçekleştirildi

Bartın’da Gazze halkıyla dayanışma mitingi gerçekleştirildi

Bartın’da Siyonist İsrail’i lanetleme, Filistin ve Gazze halkıyla dayanışma mitingi gerçekleştirildi.

19 Mayıs 2024 Pazar 00:43A+A-

Mitinge Bartın Sivil İrade Platformu ve halktan geniş katılım sağlandı.

Cumhuriyet meydanında kısa bir açılış konuşması ve sloganlarla başlayan miting; Cumhuriyet Meydanı, Kemer köprü, Yukarı Çarşı istikametine uzanan yürüyüşle devam etti.

Yürüyüş esnasında tekbirler getirildi ve İsrail aleyhine sloganlar atıldı.

Gazze halkının direnişi sabrı ve Hamas'ın işgalciye karşı verdiği mücadeleyi selamlayan sloganlar atıldı.

Zalim İsrail'i lanetlemek ve Gazze halkını desteklemek için bir araya gelen kalabalık, yürüyüşünü Arap Cami önünde sonlandırdı.

Arap cami önünde basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklaması Bartın Sivil İrade Platformu adına dönem sözcüsü Kamil Kaya tarafından gerçekleştirildi.

Eylemde ve yürüyüş esnasında, “Nehirden denize Filistin’e özgürlük, Müslüman zulme boyun eğmez, Kahrolsun İsrail Kahrolsun ABD, Bartın’dan Hamas'a Direnişe Bin Selam, Mescid-i Aksa Onurumuzdur, İnsanlık Onuru Siyonizmi Yenecektir, Yaşasın Aksa Direnişimiz, Müslüman Uyuma Kardeşine Sahip Çık, Gazze Ehli İzzet Ehlidir, Yaşasın Gazze Direnişimiz, Katil İsrail Filistin’den Defol” şeklinde sloganlar atıldı

Miting ve yürüyüş, yapılan dualarla sonlandırıldı.

Bartın İl müftüsü Ömer KESKİN hocanın Kudüs ün öneminden bahsedip “ Hamas bizim uç beyliğimiz. Hamas Türkiye’nin Kuvayi Milliyesidir kendi milletini kendi toprağını kendi memleketini savunan bir örgüt” olduğunu boykotun öneminden ve Siyonist İsraillin amaçlarının ne olduğunu bahsettikten sonra eylemde sloganlar eşliğinde yürüyüşe başlandı.

d827f848-ad5f-4989-bf3c-954189d73031-1.jpeg

3243426f-ecd3-406f-a036-a6bab224052e-1.jpeg

Basın  açıklamasında okunan bildiri:

Değerli dostlarım, kıymetli kardeşlerim;

Gazze’de aylardır insafsız bir soykırım devam ediyor.  Gazzeli kardeşlerimiz evlerinde, hastanelerde, okullarda ve kamplarda çocuk ya da kadın ayırt edilmeksizin vuruluyorlar. Şimdi de sürgün edildikleri Refah sınır kentinde topyekûn imha edilmek üzereler.  Şu aşamaya kadar büyük devletlerin ve uluslararası kuruluşların İsrail’e zaman kazandırmaktan öte bir iş yapmadıklarını, insan hakları evrensel beyannamesinin “insan derken” sadece Siyonizm’e itaat eden beyaz ırkı kast ettiğini acı tecrübelerle öğrendik. Böylece büyük şair Akif’in: “Perde yırtılmasa hala bize afetti o yüz. Medeniyet dediğin kahpe, hakikat yüzsüz.” dizelerinde söylediği türden bir perde yırtıldı gözlerimizin önünde.  Ve gölgeler ardında oyunlar kuran kuklacılar ile aparatları tüm çirkinliğiyle ifşa oldu. Gazze bir ayraç, Gazze bir turnusol ve Gazze iyi ile kötünün arasını ayıran keskin bir kılıç oldu.  Yaşanan soykırımın sillesiyle insanlık yeni bir çağa girdi adeta. İki yoldan başka yol, ak ile karadan başka renk kalmadı. Ya Hak ve vicdan adına ayağa kalkacağız ya da akıl ve haysiyetten istifa edip dilsiz birer köleye dönüşeceğiz.

Emin olunuz, İnsanlık vicdanı en vahşi dönemlerinde dahi böyle bir zulmü kaldırmadı, elbette yine kaldıramayacaktır. Şehit çocukların kanları Gazze sokaklarından taşıp oluk oluk medeni sokaklara ulaştı.  Batının seçkin Üniversitelerinden haykırışlar yükseliyor artık.  Garp medeniyetinin en seçkin gençleri kuvvetli bir dip dalgasıyla fildişi kuleleri sallıyorlar.  Sokaklar “Özgür Filistin” nidalarıyla yankılanıyor. Siyonizme hizmet eden sermaye boykot ediliyor ve yıllar yılı süren kara propagandaya rağmen İslam hakkında kandırıldıklarını fark eden binlerce insan koşarak ihtida kervanına katılıyor. Siyonizm hiç olmadığı kadar ortada ve hiç kalmadığı kadar yalnız artık.

Şimdi bize düşen, şehitlerin bin bir fedakarlıkla ördükleri bu sancağı dünyada esmeye başlayan adalet ve hakikat rüzgarına karşı yükseltip sağlam tutmaktır. Unutulmamalı ki Allah, rüzgârı rahmetinin öncesinde müjdeci olarak gönderir.  Biz sağlam durdukça uyananların sayısı artacak, güçlü durdukça zayıflar bizden kuvvet bulacaktır.  Allah’ın rahmetine karşı ümidimiz tam, inancımız metindir. Şehadet yolunun ufkundaki yiğitlere selam olsun. Artık sıra bizdedir. Şimdi ellerimizi semaya kaldırıp yakarmanın, sokakları inletip zulmü haykırmanın ve Siyonist sermayenin boğazını boykotlarla sıkıp nefessiz bırakmanın zamanıdır.  Batı üniversitelerindeki gençlerin salladıkları fildişi kulelere bir darbe de bizim üniversitelerimizden gelmeli. Siyonist işbirlikçilerine vurulan tokatların daha güçlüsü bizim seçkinlerimiz tarafından vurulmalıdır.  Öyle bir dönüm noktasındayız ki şu dönemeçte küçük menfaatler için çevresini kolaçan edenleri, “Dur bakalım” diyerek havayı koklayanları tarih asla affetmeyecektir.

Biz Bartın sivil irade platformuna bağlı STK’lar olarak Gazze’deki zulüm bitene ve denizden nehire Filistin özgür olana kadar Filistin halkının yanında durmaya ve mazlumlar için   sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. 

Konuşmaların ardından Gazze halkının direnişini selamlayan ve zalim İsrail’in lanetlendiği sloganlar atan kalabalık dua etti. Akabinde,  yürüyüş eylemi Bartın vaizi Ömer AYDIN’ın yapmış olduğu dua ile son buldu.

17502485-f206-4ed3-beb5-671e94d97657.jpeg

d5bbb1fc-e91e-487a-9745-5bf207a5eb35.jpeg

fcdf2752-6a3c-492b-a10c-d808a1010699.jpeg

d827f848-ad5f-4989-bf3c-954189d73031.jpeg

c47a9628-31b9-4b00-ba55-fcd169278b30.jpeg

98f2848b-6b7f-4c23-a1e6-1837c936f27b.jpeg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum