1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. “Hamas, 7 Ekim’de insanlığı uykusundan uyandırdı”
“Hamas, 7 Ekim’de insanlığı uykusundan uyandırdı”

“Hamas, 7 Ekim’de insanlığı uykusundan uyandırdı”

Araştırmacı yazar Prof. Dr. Yasin Aktay, Özgür-Der Ankara şubesinin “Türkiye’nin Gazze İmtihanı” temalı konferansında konuştu.

18 Mayıs 2024 Cumartesi 10:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Özgür-Der Ankara Şubesi “Türkiye’nin Gazze İmtihanı” başlığını araştırmacı yazar Prof. Dr. Yasin Aktay’ın sunumuyla gerçekleştirdi.

Dernek salonunda düzenlenen programda, Aktay, dinleyicileri selamlayarak konuşmasına başladı.

Tüm dünyanın Gazze ile imtihan olduğunu söyleyen Aktay, Gazzelilerin sadece kendileri için değil, tüm insanlık adına zalimlere karşı direndiklerini vurguladı.

Gazze’nin öldüğünde bile insanlığa örnek olduğu için herkesi kendine aşık ettiğini belirten Aktay, Aksa Tufanı operasyonu nedeniyle Hamas’ı eleştirmenin anlamsızlığını anlattı.

Hamas’ın Aksa Tufanı operasyonu ile Arap ülkelerinin İsrail ile normalleşme adımlarını bitirdiğini ifade eden Aktay, “Tüm normalleşme çabalarına rağmen İsrail’in işgal politikaları devam etti. Mescid-i Aksa’yı kirletmeye devam ettiler. 7 Ekim’den önce tüm insanlığın aleyhine olan gaflet düzeninin içinde uyumuştuk. Hamas, 7 Ekim’de insanlığı bu uykudan uyandırdı. Çünkü Filistin davası unutulmuştu.” dedi.

Aksa Tufanı operasyonunun herkesi şoke ettiğini ve ülkeleri pozisyon almaya zorladığını dile getiren Aktay, herkesin Hamas’ı terör örgütü ilan ettiği bir ortamda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hamas’ı sahiplenerek kuvayi milliye olarak tanımlamasını basit bir iş olarak görmemek gerektiğini açıkladı.

Hamas’ın gerçekten de Türkiye’nin kuvayi milliye hareketi olduğunu söyleyen Aktay, “Hamas sadece Gazze’yi, Filistin’i savunmuyor, Türkiye’yi de savunuyor. Gazze düşerse Türkiye adına önemli bir mevzi kaybedilmiş olur. Zaten Osmanlı’nın bitişi de Gazze’nin düşüşü ile başlamıştır.” ifadelerini kullandı.

Hamas’ın İsrail’in yenilmezlik efsanesini yerle bir ettiğini ifade eden Aktay, İsrail’in yenilebilirliği ortaya çıktığı halde Arap ülkelerinin Hamas’ın itlaf edilmesini beklemeye devam ettiğini vurguladı.

Gazzelilerin, Filistinlilerin yaşayan Kur’an olduğunu, cihadı ve şehadeti yeniden Müslümanların gündemine koyduğunu söyleyen Aktay, Filistinlilerin Allah’a adanmışlığına ilişkin örnekler verdi.

Aktay, programın sonunda dinleyiciler için kitaplarını imzaladı.

whatsapp-image-2024-05-18-at-03-43-45-4.jpeg

whatsapp-image-2024-05-18-at-03-43-45-3.jpeg

whatsapp-image-2024-05-18-at-03-43-45.jpeg

whatsapp-image-2024-05-18-at-03-43-45-6.jpeg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum