1. HABERLER

  2. HABER

  3. Antakya’da Utanç Verici Eylem: Baas Cuntasına Selam Durdular!
Antakya’da Utanç Verici Eylem: Baas Cuntasına Selam Durdular!

Antakya’da Utanç Verici Eylem: Baas Cuntasına Selam Durdular!

Suriye'de halka dönük katliam politikaları her gün artarken Antakya dün Esed ve Baas cuntasına destek eylemine şahit oldu.

20 Şubat 2012 Pazartesi 17:57A+A-

HAKSÖZ-HABER

Katliam ve yıkımlara hız veren Baas Cuntasına selam durmak üzere bir araya gelen ‘sol-sosyalist’ örgütlere öncülük eden kurum ne enteresandır ki ‘İnsan Hakları Derneği’ydi.

Antakya'da dün bir araya gelen ve çoğunluğunu Nusayri-Alevi vatandaşların oluşturduğu Baas destekçisi sol-sosyalist örgütler ellerinde katil Esed’in posterleri, “Allah, Suriye ve Esed” sloganlarıyla yürüyüş yaptı.

Suriye’deki Baas diktatörlüğünün uzantıları Hatay-Antakya’da Beşşar Esed posterleriyle bir eylem düzenlediler. Suriye’yle sıkı bir ticari ağı olan Antakya halkının Baas’a gönül verenleri bu vesileyle Esed’e olan şükranlarını sundular.

Yaklaşık 2 kilometre yürüyen grup, ellerinde Suriye bayrakları taşıyıp, ABD ve AK Parti aleyhinde sloganlar attı.

İnsan Hakları Derneği öncülüğünde Eğitim-Sen, DİSK, Halkevi, AKADER, Halk Cephesi, BDP, EMEP, ESP, ÖDP, TÖP-G, SDP, Sosyalist Parti, Kaldıraç ve Partizan tarafından düzenlenen eylem Sümerler Mahallesi'nde başladı. Yaklaşık bin kişi, 2 kilometre kadar yürüyüp, Ulus Meydanı'na geldi. Suriye Baas rejiminin bayrakları ve bolca Beşşar Esed posterleri taşıyan göstericiler, “Suriye, Irak ve Libya gibi olmasın” yazılı pankart taşıdılar. Davul-zurna eşliğinde protestolarını sürdüren grup adına Eğitim-Sen Hatay Şube Başkanı Ayhan Erkal basın açıklaması okudu.

“Beşşar Allah Seninle!”, “Suriye, Beşşar O Kadar!”, “Canımız Kanımız Feda Olsun Beşşar’a” şeklinde Arapça sloganlar da atan ve Baas zulmüne başkaldıran Suriye halkına destek verenleri Siyonist, ABD işbirlikçisi ve NATO’cu diye niteleyen grup, olaysız dağıldı.

Zeynebiye.com sitesinin “Antakya’da Suriye ile Dayanışma Yürüyüşü” şeklinde duyurduğu eylemin Press TV, Addonuia TV ve çeşitli Lübnan kanallarında yayınlandığı öğrenildi.

Zeynebiye.com'un haberine göre “Çeşitli sivil toplum kuruluşları Antakya’da; “Ortadoğu ve Suriye'de Emperyalist Müdahaleye Son Verin” sloganı altında yürüdü.

Yürüyüşü çeşitli kesimlerden binlerce vatandaş iştirak etti. Suriye'nin içişlerine her türlü müdahaleye karşı tutumlarını sloganlarla haykıran katılımcılar; Suriye'ye karşı politikaları kınadılar. Dost ve komşu ülke Suriye ile dayanışma sloganları atan katılımcılar; ABD ve emperyalist güçlerin bölgeyi parçalamak ve zenginliklerini ele geçirmek istediklerini ifade ederek, Türkiye'nin bu planlara uymaması çağrısında bulundular.

Yürüyüşte yapılan açıklamada; Suriye'de yaşananların ABD ve İsrail'in yürüttükleri bir plan olduğu vurgulanırken, Türkiye hükümetinin bu plana hizmet eden tutumları protesto edildi. Suriye halkının bu oyuna gelmeyeceğine inanıldığı vurgulanan açıklamada; Türkiye ile Suriye arasındaki kardeşlik ilişkilerine bir an önce dönülmesi temennisi dile getirildi.”


Önde yer alanlar Nusayri-Alevi bir grup. Ellerinde sadece Esed resimleri ve suriye bayrakları var. Esed ve Baas cuntasını destekleyen sloganlar atıyorlar. Eyleme destek veren sol grupların sloganları belli belirsiz duyuluyor.

Eylemle ilgili Baas propagandası yapmak üzere kurulan facebook hesabında bolca fotoğraf ve görüntü yayınlandı. Fotoğrafların altına yazılan yorumlar da dikkat çekiciydi.

İşte bazı ibretlik yorumlar:

“Allah seninle Beşşar ve Ehli Beyt”

“Esad Var Oldukça Bizler Var Olacağız Bunu Böyle Bilelim”

“Bahreyn den binlerce milyonlarca selam ey onurlu aleviler Allah’ınıza kurban helal olsun yürekli halk Hz Ali'nin insanları”

“Resimlerin hepsine baktım! Üzülerek söylüyorum hani bizim eskiden cuma namazından sonra ABD ve İsrail bayrağı yakan tipler vardı, hani şeriat istiyorlardı?”

“Kanımızla canımızla Esad’ın yanındayız Allah migek ya bassar”

“Şu Mitingi Bilip te Herhangi bir Mazereti Olmamasına Rağmen Katılmayan Hataylılara, Gözünüz Aydın Tarihin Sayfalarına Yazıldınız Ama Birer Korkak Olarak Eğer Bu Sızın Vicdanınızı Rahatsız Etmiyorsa, iyi ki Katılmamışsınız, Bizim Korkalarla işimiz Olmaz. Bizim En Büyük Savaşımız Onlara Karşı Zaten. Yaşasın Tam Bağımsız Özgür Suriye Ve Onun Devrimci Cesur Halkı. Allah Suriye Beşar U Bessssssssssssss”

“Sayı Çok Daha Büyük Olmalıydı. Olsun Korkaklarla Gövde Göstereceğimize Cesaretli İnsanlarla Ölürüz Biz...”

“Yaşasın Suriye'de Beşar Esad, Kahrolsun Nato'cu Teröristler.”

İLGİLİ HABERİMİZ:
İHD’de Antakya Depremi: Baasçı Şubeye Tepki

suriye-baas-rejimine-destek-antakya-hatay02.jpg

suriye-baas-rejimine-destek-antakya-hatay04.jpg

suriye-baas-rejimine-destek-antakya-hatay07.jpg

suriye-baas-rejimine-destek-antakya-hatay11.jpg

suriye-baas-rejimine-destek-antakya-hatay09.jpg

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT

43 Yorum