1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Amerika'daki Müslümanlara Hitler Tehdidi
Amerika'daki Müslümanlara Hitler Tehdidi

Amerika'daki Müslümanlara Hitler Tehdidi

Amerika'da Müslümanları soykırımla tehdit eden bir mektup çoğaltılarak birçok şehirdeki camiye gönderildi. Mektupta "Hitler'in Yahudilere yaptığını Trump Müslümanlara yapacak" yazdı.

27 Kasım 2016 Pazar 12:10A+A-

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi CAIR, Kaliforniya'daki camilere Müslümanlara yönelik soykırım tehdidi içeren mektuplarda artış olduğunu söyleyerek bölgedeki camiler için polis korumasının arttırılması çağrısında bulundu.

Fotokopi ile çoğaltılmış tehdit mektupları Long Beach İslam Merkezi ve Claremont İslam Merkezine, San Francisco Bay Area ve San Jose Evergreen İslam Merkezine yollandı.

El yazması mektupta, "şeytanın çocukları" hitabıyla Müslümanlara hakaret edilerek "hesaplaşma günü geldi". "Şehirde yeni bir şerif var. Başkan Donald Trump. O Amerika'nın temizlenmesi ve yeniden parlaması için çalışıyor. Ve o buna Müslümanlardan başlayacak " denildi.

Mektupta, Trump'ın Hitler'in Yahudilere yaptıklarını Müslümanlara yapacağı yazıldı.

CAIR-LA direktörü Hüssam Ayloush, bu mektubun çarşamba günü Claremont ve Long Beach İslami merkezlerine gönderildiğini söyledi. "Halkı paniğe sokmamak için bu fotokopi mektuptan bahsetmedim ancak Kuzey Kaliforniya'da da camilere aynı tehdit mektubunun gönderildiğini öğrenince polise haber verdim" dedi.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT