1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. 3 Çeçen Gazi Zeytinburnu'nda Suikasta Uğradı
3 Çeçen Gazi Zeytinburnunda Suikasta Uğradı

3 Çeçen Gazi Zeytinburnu'nda Suikasta Uğradı

Rusya’nın devlet terörü Türkiye’de can almaya devam ediyor. Zeytinburnu’nda 3 Çeçen mülteci silahlı saldırıda katledildi.

17 Eylül 2011 Cumartesi 02:05A+A-

16 Eylül Cuma günü 15.20 sıralarında İstanbul, Zeytinburnu'nda Çeçen asıllı olduğu bildirilen 3 kişi siyah bir arabadan açılan ateş sonrasında katledildiler.

Daha önce de Rus istihbaratının yurt dışında yaşayan Çeçen asıllı Müslümanlara yönelik silahlı suikast düzenlediği biliniyordu. Geçtiğimiz aylarda Ümraniye ve Başakşehir'de bu tip cinayetler işlenmişti.

Saldırı, Seyit Nizam Mahallesi Mevlana Caddesi 32. Numara önünde meydana geldi. Saldırıda hayatını kaybeden üç kişinin kimlikleri Berkhadzi Musaev, Rustem Altamirov ve Zaurberk Amriev. Bunlardan birinin Kafkasya Emirliği Türkiye Temsilcisi olduğu ifade ediliyor.

Bazı kaynaklar,  suikastçıların halen Rusya kuklası Kadirov Ramzan yönetimi ile bağlantılı olduğu ve suikasta kurban giden 3 Müslüman Çeçenin Şamil Basayev yanlısı olduğunu duyurdu.

3-uc-cecen-multeci-suikast02.jpg

Suikast ile ilgili olarak İMKAN-DER Genel Başkanı Murat Özer tarafından bir basın açıklaması yapıldı. İMKAN-DER ayrıca katledilen 3 Çeçen gazinin eşlerinin ve çocuklarının katılımlarıyla 17 Eylül Cumartesi (bugün) saat 11.00’de Eresin Otel’de bir basın toplantısı düzenleyecek.

3-uc-cecen-multeci-suikast03.jpg

İşte İMKAN-DER’den yapılan açıklama:

Rusya’nın Devlet Terörü Türkiye’de Can Almaya Devam Ediyor!

Çeçenistan’ı işgali altında tutarak 1991’den bugüne türlü vahşet ve katliamlara imza atan Rusya, bu katliamdan kaçarak dünyanın farklı ülkelerine sığınmış olan Çeçenlere yönelik suikast politikasını acımasızca sürdürüyor. Rus işgaline karşı direnirken yaralanmış ve aileleriyle Türkiye’ye sığınmış, Berg-Khazh Musaev, Rustam Altemirov ve Zavrbek Amriev  isimli üç Çeçen gazi bugün Zeytinburnu’nda uğradıkları hunharca bir cinayet sonucu şehid edildiler.

Bugün gerçekleştirilen cinayetlerin İstanbul’da daha önce işlenen karanlık cinayetler serisinin devamı olduğu açıktır. Daha önce yine Rus istihbaratı tarafından gerçekleştirilen iki suikast eyleminde şehid edilen Çeçen komutanlar Ali Osaev ve İslam Canibekov cinayetleri karşısında suskun kalan ve katillerin yakalanıp adalet önüne çıkartılması konusunda gerekli hassasiyeti göstermeyen Türkiye emniyet güçlerinin bugün yaşanan bu açık katliamdan sonra nasıl bir tutum takınacağını merakla izliyoruz!

Ne enteresandır ki, vahşice katledilen Çeçen Müslümanlar hakkında medyada çok hızlı bir karalama kampanyası başlatılmış ve alçakça bir devlet terörüne uğrayan bu insanların maruz kaldığı büyük zulüm daha önceki suikastlarda olduğu gibi yine mafya hesaplaşması, sokak kavgası türünden iftiralarla örtülmeye çalışılmıştır.

Vatanlarından ayrılmak ve Türkiye’ye yerleşmek zorunda kalmış Çeçen kardeşlerimizin maruz kaldıkları bu vahşet karşısında yetkililerin ve kamuoyunun sessizliğini sürdürmesi kabul edilemez. Bu tutum düpedüz cinayete göz yummaktır, dahası yeni cinayetlerin önünü açmaktır. Türkiye Hükümeti kendi topraklarına sığınmış yasal oturma izni verdiği insanların bu şekilde katledilmeleri karşısında derhal harekete geçmeli ve Rus devletinin arkasında olduğu bu cinayetlerin hesabını ilgililerinden sormalıdır.

Murat ÖZER
İMKANDER Genel Başkanı

HABERE YORUM KAT

5 Yorum