1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Yoldaki Mühendis'in Yeni Baskısı Çıktı!
Yoldaki Mühendis'in Yeni Baskısı Çıktı!

Yoldaki Mühendis'in Yeni Baskısı Çıktı!

Filistin direnişinin efsanevi komutanlarından Abdullah Galib Bergusi'nin otobiyografik eserleri Yoldaki Mühendis ve Yoldaki Mühendis 2'in yeni baskıları yayımlandı.

17 Mart 2020 Salı 15:37A+A-

Filistin direnişinin efsanevi komutanlarından Abdullah Galib Bergusi'nin otobiyografik eserleri Yoldaki Mühendis ve Yoldaki Mühendis 2'in yeni baskıları yayımlandı. 

Abdullah Galib Bergusi. Filistin Direniş Hareketi Kassam'ın Batı Şeria ve Ramallah’ta bilinen en meşhur komutanı. Kod adı Yoldaki Mühendis ya da Gölgeler Prensi olan Bergusi, Filistin tarihinde en çok ceza alan kişi. 67 müebbet ve ayrı ayrı onlarca yıl hapis cezası... 2003 yılından beri tek kişilik hücrede yaşıyor. Tutsak alınmadan önce İsrail’in tüm istihbaratını peşinden koşturan Filistin’in bu meşhur komutanı bedeni tutsak alınsa da zindanda kalemiyle kelimeleriyle direnmeye devam ediyor. 

Türkiyeli okur onu “Yoldaki Mühendis” kitabıyla tanıdı.  Filistin’in yaşayan efsanevi komutanlarından birisi olan Bergusi İsrail tarihinde 67 müebbet ve 5200 yıl hapisle en çok ceza verilen kişi. 

Otobiyografisini anlattığı ilk kitabında bizleri hayretlere düşüren ve heyecanlandıran Abdullah Bergusi, hayat hikâyesinin devamı olan bu ikinci kitabında bizleri yine heyecanlandırıp; hayretlere düşürüyor. 

Yoldaki Mühendis 2 devam kitabında zindanda yaşadıklarını; işkence seanslarını, düşmanın onu çözmek için uyguladığı taktikleri ve aynı zamanda da kendi iç sorgulamasını mümkün olan en yalın haliyle okur ile paylaşıyor. 

yo.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum