1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Yemen'de Bahhah İle Bakanların Ev Hapsi Kaldırıldı
Yemen'de Bahhah İle Bakanların Ev Hapsi Kaldırıldı

Yemen'de Bahhah İle Bakanların Ev Hapsi Kaldırıldı

Yemen'de, istifa etmesinin ardından Husiler tarafından 57 gündür ev hapsinde tutulan Başbakan Bahhah ile bakanlara uygulanan ev hapsinin kaldırıldığı bildirildi.

16 Mart 2015 Pazartesi 14:21A+A-

Halid Mahfuz Bahhah, sosyal paylaşım sitesi Facebook aracılığıyla yaptığı açıklamada, "BM Yemen Özel Temsilcisi Cemal bin Ömer'in çabası ve siyasi hareketlerle sivil toplum kuruluşlarının çağrıları sayesinde bugün bana ve diğer bakanlara uygulanan ev hapsi kaldırılmıştır" ifadesini kullandı.

Ev hapsinin kaldırılmasının, krizin taraflarının BM gözetiminde yürütülen diyalog görüşmelerinin ilerleme kaydetmesi konusundaki "ciddiyetini" gösterdiğini dile getiren Bahhah, 22 Ocak'ta istifa eden hükümetin, ülkenin içinde bulunduğu olağandışı ortamda yönetimi üstlenme niyeti taşımadığını gösterdiğini belirterek, siyasi hareket ve grupları Yemen'in istikrarı ve bütünlüğünü korumaya çağırdı.

Ev hapsinde geçirdiği 57 günlük dönemi "benzersiz bir tecrübe" olarak tanımlayan Bahhah açıklamasında, Sana'dan ayrılıp Hadramevt'teki ailesini ziyarete gideceğini kaydetti. 

HABERE YORUM KAT