1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Vuslat Dergisi'nin Ocak Sayısı Çıktı
Vuslat Dergisinin Ocak Sayısı Çıktı

Vuslat Dergisi'nin Ocak Sayısı Çıktı

Vuslat Dergisi Ocak sayısında, misyonerlik konusunu kapağına taşımış…

02 Ocak 2012 Pazartesi 09:23A+A-

Vuslat son sayısında misyonerlerin asıl amaçlarının, hedeflerinin, gayelerinin, finans kaynaklarının, gizli gündemlerinin vs. neler olduğunu ele alıyor.

Derginin bu ayki basın bülteni:

Batı ve Misyonerlik

Misyonlerlik, batılıların genelde bütün dünyada özelde ise İslam Coğrafyasında Müslümanlar arasında Hıristiyanlığı yayıp bu milletler üzerinde hâkimiyetlerini artırmak gayesiyle ortaya çıkardıkları gizli ve açık hareketin adıdır.

İslam ülkelerine uygulanan misyonerliğin dinî, siyasî sosyal ekonomik hedefi Müslümanları dinî ve sosyo-kültürel alanlarda yozlaştırmak, özlerinden asıllarından uzaklaşmalarını sağlamak, İslâm hâkimiyetinin kırılmasına zemin hazırlayarak, Müslümanların Hıristiyan olmasını sağlamaktır.

Misyonerler ve Hoşgörü

Genelde hoşgörü adı altında yürütülen misyonerlik faaliyetlerinin perde arkasına bakıldığında hiç de hoşgörüden eser olmadığı görülmektedir. İnsanları kurnazca, bir sömürü sistemi şekliyle aldatmaya çalışan bir faaliyetin neresinde hoşgörü, sevgi, saygı olabilir ki? Misyonerlerin tarihine baktığımızda dün nasıl bir çalışmanın içerisinde iseler, bugünde aynı çalışmanın içerisindeler. Her ne kadar misyonerler masumane görünseler de onlar “Afrikalıların ellerine İncili verip topraklarını alan” kimselerdir.

Misyonerler ve Gençler

Bugün gençlerimiz misyonerlerin kıskacındadır. Hemen her yerde misyonerlerle karşılaşmak mümkündür. Gençlerimizin zihinlerini bulandırmak isteyen, onların yüreklerine fitne tohumu ekmeye ve dinlerine yabancılaştırmaya çalışan misyonerlerin fitne tuzaklarına karşı ümmet ve kardeşlik bilinci ile mücadele etmek gerektiğini söylemekte fayda vardır.

vuslat-dergisi-ocak2012-127.jpg

Dergiden Konu Başlıkları

1965 yıllarında Enver Baytan, “Misyoner Faaliyetleri” başlıklı yazısında misyonerliğin, tarih boyunca İslâm ve hatta insan­lık âlemine nasıl bir belâ olduğuna dikkat çekiyor.

Doç. Dr. Âdem Yerinde “Misyonerlerin Misyon Kurnazlıkları” isimli yazısında misyonerlerin Kur’an’ı nasıl çarpıtmaya çalıştıklarını anlatıyor.

Adnan Şensoy “Ey Misyonerler Cevap Verin” makalesinde Müslümanlara atılan iftiralara dikkat çekiyor.

Mehmet Emin Parlaktürk “Sömürü Dünyasının Lejyonerleri Misyonerler” incelemesinde misyonerlerin sömürüsü sisteminin nasıl işlediğini anlatıyor.

Dergide, kapak konusuyla ilgili ilahiyatçı-yazar İsmail Mutlu ile de bir röportaj yapılmış.

Detaylı bilgi için: (0216) 612 78 22

HABERE YORUM KAT