1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Üniversiteli Öğrenciler Suriyeli Kardeşleri İçin Çalıştı
Üniversiteli Öğrenciler Suriyeli Kardeşleri İçin Çalıştı

Üniversiteli Öğrenciler Suriyeli Kardeşleri İçin Çalıştı

Suriye'de devam eden zulme karşı Suriye halkının yanında olduklarını göstermek isteyen öğrenciler çeşitli etkinlikler yapıyor.

12 Mayıs 2012 Cumartesi 12:03A+A-

BÜŞRA BULUT / HAKSÖZ-HABER

2011 Mart ayından bu yana bir yılı aşkın zamandır zalim Esed rejiminin tüm baskı ve katliamlarına rağmen intifadasını sürdüren Suriye halkına üniversite öğrencilerinden somut destek etkinlikleri... 

Ortadoğu’da ve özelde Suriye’de aylardır despotizme ve zulme karşı sürdürülen direniş, Türkiye’nin birçok yerinde, farklı meydanlarda destek gördü, selamlandı. Daha önce eylemleri ile desteklerini bildiren üniversite öğrencileri eşzamanlı yaptıkları kermeslerle Suriyeli mültecilere ve direnişçilere desteklerini somutlaştırdı.

İstanbul’da birkaç üniversitede yapılan kermeslerde ilk amaç kardeşlerine maddi destekte bulunmanın yanında üniversite öğrencilerinin bu konudaki farkındalıklarını da artırmaktı. Bu bağlamda İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi,  Çapa Tıp Fakültesi ve Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi’nde yapılan kermesler örneklik teşkil etti.

Kermeslerden elde edilen tüm gelir İHH aracılığı ile Suriyeli mültecilere ve direnişçilere gönderildi.

İstanbul İlahiyat Fakültesi’nde Kehf Gençlik Hareketi ve İHH işbirliği ile 1 hafta boyunca yapılan kermesin yanında,  fotoğraf sergisi ve Suriyeli çocukların yaptıkları resimler de sergilendi. Okul içerisinde oldukça ilgi gören kermes, “Suriye’de sıcak Gündem” başlığı ile Osman Atalay ve Gülden Sönmez’in katılımı ile gerçekleştirilen seminerle son buldu.

Çapa Tıp Fakültesi öğrencilerinin Sosyal Sorumluluk Kulübü öncülüğünde 2 gün boyunca açtıkları kermesin ilk gününde marşlar eşliğinde zulmün ve direnişin fotoğrafları sergilendi. Tıp Fakültesi bağlamında ilgi ve imkanların oldukça sınırlı olmasına rağmen bu sorumluluğu gerçekleştiren Tıp öğrencileri ayrıca bir örneklik de sergilemiş oldu. Kermesin ikinci günü Türkiye’de yaşayan Suriyelilerin kermesi ziyareti ve öğrencilerle sohbeti dayanışmanın güzelliğini ortaya çıkardı, bereketini artırdı.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinin öncülüğünde diğer fakültelerin de katılımıyla düzenlenen ve bir hafta süren kermesin yanında fotoğraf sergisi ve Suriye’nin yöresel objelerinin satıldığı bir stant açıldı. Okuldaki Suriyeli öğrencilerin de desteği ile etkinlik ilgi uyandırdı.

Öğrenciler arasında öncülüğü yapılan bu etkinliklerin kayda geçmesi ve Türkiye genelindeki üniversitelere yayılması temennisi; öncelikli olarak somut adımlarla yardım amacı gütmenin yanında bu konunun gündemleştirilmesi ve gündemde tutulması için önemli. Bu örnekler özelinden Ortadoğu halklarının özgürleşmesi, gasp edilen hakların geri alınması duasını yaygınlaştırmak temennisi ile.. 

universiteli-ogrenciler-suriye-icin-kermes01-capa.jpg

universiteli-ogrenciler-suriye-icin-kermes03-capatip.jpg

universiteli-ogrenciler-suriye-icin-kermes04-capa-tip.jpg

universiteli-ogrenciler-suriye-icin-kermes05-fatihsultanmehmetvakfi.jpg

universiteli-ogrenciler-suriye-icin-kermes06-fsmvu.jpg

universiteli-ogrenciler-suriye-icin-kermes07-fatihsultanmehmetvakfi.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum