1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. TRT Şeş'te Halepçe Katliamı Belgeseli
TRT Şeşte Halepçe Katliamı Belgeseli

TRT Şeş'te Halepçe Katliamı Belgeseli

Saddam Hüseyin döneminde 5 bin sivilin kimyasal silahla hayatını kaybettiği Halepçe katliamı TRT Şeş'te belgesel oluyor.

07 Mart 2012 Çarşamba 11:15A+A-

TRT Şeş Genel Koordinatörü Fethullah Kırşan, Halepçe katliamının birçok tanığıyla röportaj yapıldığını söyledi. Bir hafta boyunca yayınlanacak belgeselin son bölümü katliamın yıldönümü olan 16 Mart'ta ekrana gelecek.

Zaman'da yer alan habere göre TRT Şeş, Halepçe katliamını 'Elma Kokulu Ölümler' belgeseliyle ekrana taşıyacak. 1986-1988 yılları arasında 5 binden fazla Kürt'ün katledildiği Halepçe katliamıyla ilgili hazırlanan belgesel gelecek hafta pazartesi günü yayınlanacak.

TRT Şeş Genel Koordinatörü Fethullah Kırşan, Halepçe katliamının 24. yıldönümü nedeniyle yaşanan acıları bir bütünlük içinde ekrana getireceklerini söyledi. Kırşan, 7 bölümlük belgeselin bir hafta boyunca yayınlanacağını, son bölümünün ise katliamın yıldönümü olan 16 Mart'ta ekrana geleceğini dile getirdi.

Halepçe katliamının çekimlerinin Irak'ın kuzeyinde yapıldığını anlatan Kırşan, katliamın birçok tanığıyla röportajlar yapıldığını belirtti. Kırşan, "Birinci Körfez Harbi'nden sonra Irak'ın kuzeyindeki siyasi değişmelerle ilgili bir belgesel hazırladık. Bunun içinde Halepçe'yi de gördük. Çünkü Halepçe o dönemin en önemli siyasi olaylarından biridir. TRT Şeş olarak o döneme ışık tutmak istedik. Orada neler olup bittiğini, bugünlere nasıl geldiğini izleyicilerimizle paylaşacağız." diye konuştu.

TRT Şeş'in üçüncü yılını geride bıraktıklarını anlatan Kırşan, iki hafta önce ilk dramaları olan Mem û Zîn'in yayına başladığını anlattı. Kanala gelen taleplerden bir kısmının orijinal Kürtçe dizi film olduğunu ifade eden Kırşan, "Yaklaşık beş-altı aydır iki proje üzerinde çalışıyorduk. Biri 'Mem û Zîn', diğeri de 'Ciğerim' isminde daha hayata dair bir dizi." dedi. TRT Şeş seyircisine güzel projeler izlettirmek istediklerini dile getiren Kırşan şöyle devam etti: "Ferhat ile Şirin, Kerem ile Aslı, Leyla ile Mecnun neyse Kürtler için de Mem û Zîn odur. Kürtlerin çok önemli bir yapıtını diziye çevirdik. Başarılı projelerimiz devam edecek."

 

HABERE YORUM KAT