1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Suriyeli Ressam Savaşa Sanatıyla Direniyor
Suriyeli Ressam Savaşa Sanatıyla Direniyor

Suriyeli Ressam Savaşa Sanatıyla Direniyor

Atölye olarak da kullandığı evi rejim tarafından bombalanan Deralı ressam Muhammed, ülkesindeki savaşa karşı sanatıyla mücadele etmekte kararlı olduğunu belirtiyor.

25 Mart 2016 Cuma 19:57A+A-

Suriye'de Beşşar Esed güçlerinin iki hafta önce evini varil bombalarıyla vurduğu ressam Usame Muhammed, rejime ve savaşa karşı mücadelesini sanatıyla sürdürüyor.

Suriye'nin güneyindeki Dera kentinde yaşayan ressam ve karikatürist Muhammed'in evi iki hafta önce rejim saldırılarının hedefi oldu. Saldırıda Muhammed'in atölye olarak da kullandığı evdeki çalışmaları ve malzemeleri büyük zarar gördü.

Yaşadıklarını AA muhabirine anlatan Deralı ressam, "Burası hem evim, hem atölyemdi. Burada karikatür sergisi yapacaktık. Tablolarımın çoğu tahrip oldu." dedi.

Karikatürlerinde Beşşar Esed'i ve dünyanın Esed rejimine olan tavrını eleştiren Muhammed, "Şimdi daha güvenli bir eve taşındım ve sergiyi açmakta kararlıyım." diye konuştu.

"Amacım, çocukları resimlerle savaş ortamından çıkarmak"

Asıl mesleği Arapça öğretmenliği olan Muhammed, bahçede etrafında toplanan çocuklara resimler aracılığıyla harfleri öğretiyor.

Çocukların savaş ortamında kaybolmaması için sanatı kullandığını belirten Muhammed, şunları söyledi:

"Ben aslında Dera'daki okullardan birinde Arapça öğretmeniyim, ama çocuklara resim yapmayı da öğretiyorum. Amacım, çocukları bu resimlerle savaş ortamından çıkarmak, savaşın onlar üzerindeki kötü etkilerini gidererek normal bir hayat yaşamalarını sağlamak."

suriyeliressam2.jpg

suriyeliressam3.jpg

AA

HABERE YORUM KAT