1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Suriye’de Mahpus 6736 Kadın İçin Amasya’da Vicdan Çağrısı Yapılarak Guta Katliamı Lanetlendi
Suriye’de Mahpus 6736 Kadın İçin Amasya’da Vicdan Çağrısı Yapılarak Guta Katliamı Lanetlendi

Suriye’de Mahpus 6736 Kadın İçin Amasya’da Vicdan Çağrısı Yapılarak Guta Katliamı Lanetlendi

Amasya'da Katil Rusya, İran, Esed rejiminin Suriye’de Doğu Guta ve İdlip’de gerçekleştirdikleri katliamları yaptıkları basın açıklaması ile lanetledi.

06 Mart 2018 Salı 22:19A+A-

Memur-Sen, Özgür-Der, İ.H.H. Amasya temsilciliklerinin çağrısıyla bir araya gelen topluluk Yavuz Selim meydanında Katil Rusya, İran, Esed rejiminin Suriye’de Doğu Guta ve İdlip’de gerçekleştirdikleri katliamları yaptıkları basın açıklaması ile lanetledi.

Basın açıklamasının sunumunu yapan Özgür-Der Amasya temsilcisi Özgür Eryiğit yedi yıldır tüm dünyanın gözleri önünde bir katliam yaşandığını bu katliamı yapanların artık kendilerini gizleme ihtiyacı da hissetmediklerini belirtti. Rus devlet yetkilisinin söylemekten çekinmediği gibi bugün Suriye yeni geliştirilen bombaların denemesinin yapıldığı bir coğrafyaya dönüştürüldü. A.B.D. Rusya, mezhebi çıkarlarını din edinmiş İran ve onların taşeronu olan rejim, pyd, ypg yüzbinlerce masum halkın katili konumundadır. Doğu guta şehrinde özellikle son bir aydır katliamın çok büyük boyutlara ulaştığı hastanelerin, okulların, camilerin bombalandığını, ölen insanlara dahi kefen bulunamadığı bir zalimliği yaşadığını ifade etti.

Basın açıklamasının yapılış amaçlarından birinin de İ.H.H. İnsani yardım derneğinin başlatmış olduğu Vicdan Konvoyuna Amasya’dan bayanların destek vereceğini, Suriye zindanlarında haksız bir şekilde Esad rejimi tarafından kötü muamele, işkence, tecavüze maruz kalan bayanların sesini Dünya’ya duyurmak için 8 Mart günü Hatay’da büyük bir basın açıklaması düzenleneceğini bizlerinde bu konvoya bir nefer olacağımızı ifade etti.

Basın açıklaması sırasında Katil İran, Katil Rusya Suriye’den defol, Mazlumların kanı zalimleri boğacak, Katil Putin, Katil Hamaney, Suriye direnişi onurumuzdur sloganları atıldı.

Basın açıklamasını Amasya İnsani Yardım Derneği bayan komisyon üyesi Alanur Kazancı tarafından okundu. Basın açıklamasının ardından İnsani yardım derneği başkan yardımcısı Fatih Akgül’ün yaptığı dua ile basın açıklaması son buldu.

amasya-20180306-01.jpg

amasya-20180306-02.jpg

amasya-20180306-03.jpg

amasya-20180306-04.jpg

amasya-20180306-05.jpg

amasya-20180306-06.jpg

amasya-20180306-07.jpg

Basın açıklamasının tam metni:

CENNET ANNELERİN AYAKLARI ALTINDADIR.

SURİYEDE İNSANLIK ÖLÜYOR! DUYMUYOR MUSUNUZ?

Rahman ve Rahim Allah’ın adıyla, onun rızası için, ona karşı kulluğumuzun gereği, hakka şahitliğimizi, zulme ve zalime dik ve onurlu duruşumuzu ortaya koymak adına yola koyuluyoruz. Suriye’de yedi yıldır yüzbinlerce insanın ölümüne, hapishanelerde işkence ve tecavüze uğrayan bayanlara, açlıktan ölen bebeklere razı olmayan Amasya’da yaşayan bayanların, erkeklerin, yavrularımızın adına Dünyanın kırk ülkesinden bayanların katıldığı İstanbul’dan -Hataya Vicdan Konvoyuna katılmak için yola çıkıyoruz.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber efendimizin (s.a.v.) Cennet Annelerin ayakları altındadır sözünü evrensel bir ilke belirleyerek, bunu şiar edinen Müslümanlar olarak Suriye zindanlarında açlık, ağır işkence, tecavüz, katliama maruz kalan bayanların sesi olabilmek için Vicdan konvoyuna bir neferde biz olmak için bismillah diyoruz.

Tam 7 yıl oldu Suriye savaşı başlayalı. Yüz binlerce insan tüm dünyanın gözleri önünde canlı yayında katledildi. 15.000 çocuk can verdi. Öyle kendiliğinden değil. Bombalar bedenlerini parçaladı, tonlarca enkaz altında kaldılar, klor/sârin/kimyasal gazları çırpına çırpına soludular. Kimisinin küçücük bedeninde işkence metotları denendi. Tespit edilebilen 13.581 kadın Suriye rejiminin zindanlarında işkence ve diğer zalimane muamelelere maruz kaldı ve tecavüze uğradı.

Şu an 417’si kız çocuğu olmak üzere tespit edilebilen 6.736 kadın halen bu vahşeti yaşıyor, Suriye Rejiminin zindanlarında ölmeyi bekliyor. Tecavüz ve işkence mağduru kadınlardan bazıları intihar ettiler. Bu hapishanelerden kurtulanlardan bazıları aramızda ve bir gün kendilerine yapılanların hesabının sorulması umuduyla yaşama tutunmaya çalışıyorlar.

Tüm Dünya’nın gözleri önünde Suriye’de bir katliam yaşanıyor. Suriye’de aslında insanlığımız ölüyor; onurumuz, vicdanımız katlediliyor! Katiller, adeta kan emici sırtlanlar gibi mazlumları katletmekten usanmadılar. Doğu Guta şehrinde yeni geliştirilen bombalar sivil halkın üzerinde adeta kobay gibi kullanılıyorlar. Küresel haramiler A.B.D ve Rusya, onların yanında yer alarak mezhepçi amaçlarına ulaşmaya çalışan katil İran rejimi; Esed rejimini ve pyd/ypg/pkk kullanarak Suriye’de tüm Müslümanların vicdanlarını katletmektedir.

Evet, 8 Mart Dünya kadınlar günü biz Müslümanlar küresel emperyalist güçlerin bugünü Dünya’da işledikleri işgal, tecavüz, soykırımları örtmek için kendilerinin ne kadar da hümanist, insan haklarına saygılı, kadınlara ne kadar da değer verdikleri yalanlarını ellerinde sahip oldukları güçlerle Dünyaya yutturmaya çalıştıklarını çok iyi biliyoruz. Doğru! Kadının kimliğini ve kişiliğini yok sayarak onun bedenini ön planına çıkararak modern köleler haline getirdiğinizi, 1990lı yıllarda Avrupa’nın hemen yanı başında on binlerce Boşnak bayana tecavüz edilirken, Suriye zindanlarında işkenceden kurtulmak için ölmek isteyen bayanların sizin adalet anlayışınızda hiçbiri yeri olmadığını mazlumlar yaşayarak öğrendi . Bu soykırımlar yaşanırken Dünya insan hakları örgütleri adeta üç maymunu oynuyordu. 

Bizler Dünyanın vicdanlı kadınları olarak 8 Mart Dünya kadınlar günün iki yüzlüğünü de Hatay’da yapacağımız basın açıklaması ile tüm Dünyaya ifşa etmiş olacağız aynı zamanda. Eğer gerçekten kadın hakları diye bir derdiniz varsa Suriye zindanlarında yedi yıldır süren bu zalimliğe karşı sesinizi yükseltirsiniz.

Kadınlara yönelik cinsel saldırı, işkence, hukuksuz tutulma uluslararası hukuka göre savaş suçu ve insanlığa karşı suç niteliğindedir. Bilinen tek gerçek şudur ki Suriye Rejimi kadınlara tecavüzü bir silah olarak kullanmaktadır.

Onlar oradalar. Acı çekiyorlar. Bizi bekliyorlar. Duymanızı istiyoruz. Görmenizi istiyoruz. Onlar için bir şeyler yapmanızı istiyoruz. Biz onları kurtarmak için bir şey yapmaya karar verdik. Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından kadınlar olarak Suriye hapishanelerinde hukuka aykırı olarak tutulan ve işkence edilen kadınların sesini tüm dünyaya duyurmak ve serbest bırakılmalarını talep etmek için yola çıkarıyoruz.

Amacımız:

Kadınların, Suriye’de savaşın başından bu yana işkence, tecavüz, infaz, hapis ve mültecilikle büyüyen dramlarına dikkat çekmek

Suriye’de savaş sebebiyle haksız bir şekilde tutulan tüm kız çocukları ve kadın mahpusların serbest bırakılması için çağrı yapmak ve girişim başlatmak

Tüm insanlığı savaşlarda kadınların korunması için etkili tedbirler almaya davet etmek

8 Mart Dünya Kadınlar Günü” sabahı Hatay’dan dünyaya sesleneceğiz. Sembolümüz olan 6.536 adet oyalı yazmayı mahpus kadınlarımızın adına taşıyacağız. Suriyeli mahpus kadınlar için yola çıkaracağımız uluslararası nitelikli ve sadece kadınlardan oluşan ‘Vicdan Konvoyuna herkesi davet ediyoruz.

‘Vicdan Konvoyu’ Suriye’deki mazlum kadınların sesidir.

Sizler de sesimiz olun ve sesimiz zindanların duvarlarını yıksın!”

DUA METNİ

Euzubillahihimineşşeytanirracim. Bismillahirahmanirrahim.

Elhamdülillahirabbilalemin. Essalatüvesselamüalarasulina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihiecmain.

Ey aziz ve hamid olan Allahım, tam 7 yıldır Suriye zindanlarında işkence altında bulunan 6736 kadın ve çocuğun çığlıklarını duyurmak ve Doğu Guta katliamının ortakları Katil İran, Esed ve Rusya’yı lanetlemek için bu meydanda toplandık. Şahitliğimizi kabul eyle.

Ey her şeyi gören ve bilen Allahım, Suriye zindanlarında işkence gören kardeşlerimizin özgürlüğü için yola çıkacak vicdan konvoyuna katılan bayan kardeşlerimizin niyetlerini makbul eyle. Bu eylemi mazlumların kurtuluşuna vesile eyle ya rabbi. 

Ey aziz ve intikam sahibi rabbimiz, Ey plan kuranların en hayırlısı olan rabbimiz, Geçmişte nasıl fravunların, nemrudların, ebrehelerin planlarını başlarına geçirdiysen Katil İran, Esed, Rusya, emperyalistlerin ve taşeronlarının Müslümanlar üzerinde kurdukları planları da boşa çıkar, onların planlarını başlarına geçir, onları kahru perişan eyle ya rabbi.

Ey rabbimiz sen kuranda” diri diri toprağa gömülen kız çocuklarına hangi günahtan dolayı öldürüldüğü sorulduğu vakit” diye buyuruyorsun. Ya rabbi yavrularımız Doğu Guta’da diri diri toprağa gömülüyor. Bizler bu sabilerin hesabını nasıl vereceğiz? Ya rabbi bizleri kıyamet gününde rezil rüsvay etme. Bizi bu zilletten kurtaracak bir iman ve feraset nasip eyle. İçimizdeki beyinsizler yüzünden bizi helak etme.

Ey merhametlilerin en merhametlisi olan Allahım, bizler ümmet olarak sorumluluklarımızı unuttuk, dünyaya dalıp ahireti arkaya attık. Ya rabbi üzerimizdeki bu ataleti atıp ayağa kalkmayı ümmet olarak bizlere nasip eyle. Bizleri ümmet olma şuuruna eriştir. Aramıza ayrılık tohumları ekmeye çalışan şeytan ve dostlarına fırsat verme. Bizlere rahmetinle muamele eyle. Günahlarımızı affet.

Ya Zülcelalivel ikram olan Allahım, Sırf rabbimiz Allahtır dedikleri için Filistinde, Suriyede, Arakanda, Irakta, Doğu Türkistanda… daha adını anamadığımız tüm coğrafyalardaki kardeşlerimize yardım eyle, onlara en yakın zamanda zaferler ihsan eyle, bizleri de onların dertleri ile dertlenenlerden eyle. üzerimize sabır yağdır kafirlere karşı bizlere yardım eyle, ayaklarımızı hak üzere sabit kıl.

Ey rabbimiz, senin yolunda malıyla canıyla cihad eden tüm kardeşlerimize yardım eyle. Senin yolunda canlarını ortaya koyan aziz şehitlerimize rahmetinle muamele eyle. Geride kalan ailelerine sabırlar ihsan eyle.

Ey her şeye gücü yeten kadiri mutlak olan rabbimiz, Bizleri sadece sana boyun eğen, sadece sana tevekkül edenlerden eyle. Bizleri zalimlerin ve batılın yanında eyleme.

Ey rabbimiz bizleri her türlü şirkten, pislikten muhafaza eyle, bizi ve nesillerimizi ıslah eyle, bizleri doğru yola ilettikten sonra ayaklarımızı kaydırma, ayaklarımızı hak üzere sabit kıl. Doğru yolu bulmamız için gönderdiğin hayat rehberimiz kuranı anlamayı ve kuran üzere hayat yaşamayı bizlere nasip eyle.

Ey malik olan Allahım, her şeyin maliki sensin, hesap gününün sahibi sensin, yalnız sana kulluk eder yalnız senden yardım dileriz. Bizleri dosdoğru yoluna kendilerine nimet verdiğin kimselerin yoluna ilet, gazaba uğramışların ve sapıtmışların yoluna iletme.

Bizlere dünyada ve ahrette iyilikler güzellikler ihsan eyle. Bizleri cehennem azabından koru. Amin.

Memur-Sen Amasya Temsilciliği, Özgür-Der Amasya Temsilciliği, Amasya İnsani Yardım derneği

HABERE YORUM KAT